Nieuws

Geslaagde trainingsstage DSS in Bentelo

Geslaagde trainingsstage DSS in Bentelo

Door Bentelo - Op vrijdagmiddag 30 augustus reisden de dames van DSS af naar Eibergen, Gelderland, om hun accommodatie voor de komende dagen te bekijken: de Ruiterskamp voldeed in alle opzichten aan de verwachtingen, want de grote boerderij was gezellig en sfeervol ingericht en bood meer dan voldoende plekjes ter ontspanning en inspanning.

Vrijdagavond stond de eerste training op het programma. Deze anderhalf uur stond in het teken van het toernooi dat zaterdag en zondag gespeeld zou worden, te weten, de Polcup!

Na de training keerde de ploeg terug naar de boerderij waar de nieuwe speelsters die dit seizoen aansluiten, hun intrede deden. Jelica Petrovic en Robin van der Slikke maakten na de ontgroening, die bestond uit komkommer sjoelen en blind make-uppen, officieel onderdeel uit van het team. Na dit enerverende avondprogramma gingen al snel de oogjes dicht en de snaveltjes toe, want er stond de dames een zwaar programma te wachten.

Zaterdagmorgen speelde DSS eerst tegen de thuisploeg  Bentelo. Een spannende wedstrijd die eindigde in 15-15 eindigde. In het tweede duel was VELO de tegenstander. Vorige week, tijdens de trial in Aalsmeer, werd ook al tegen deze ploeg geoefend. Bijzonder: beide teams treffen elkaar ook nog eens in de competitie!

Net als vorige week ging DSS er na een spannende pot met de winst vandoor. De laatste wedstrijd van de dag was tegen Wijhe. DSS groeide in het toernooi en speelde een goede wedstrijd die wederom eindigde in winst.

Trainer aan de bak

Na een goede maaltijd van friet met kip (of mogelijk toch varkenshaas?) en salade bij het plaatselijke café met vriendelijke bediening, ging het team weer richting de Ruiterskamp voor een plezierige avond, gevuld met diverse  activiteiten. Dit programma was speciaal ontworpen voor de vader in spé van de groep, namelijk trainer-coach Serge ter Horst. De georganiseerde spellen stonden in het teken van een spoedcursus ‘omgaan met baby’s’. Met het proeven van babyvoedsel, verwisselen van luiers, aankleden van een pop, babyfotos raden en een race met poppenbuggy werd hij optimaal voorbereid op het aanstaande vaderschap. Het was een avond met hoog fun-gehalte! Om twaalf uur gingen de lichten uit, want de volgende dag wilden de dames het toernooi  én de trainingsstage het liefst met winst afsluiten.

Al vroeg mochten de speelsters uit de veren voor een stevig ontbijt, spullen inpakken en de Ruiterskamp weer spik en span te maken. Na een foto – dank aan de eigenaar van de accommodatie - ging de ploeg naar de sporthal waar Olympia wachtte. DSS had blijkbaar voldoende nachtrust gehad want de speelsters oogden vrij fit. Na tien minuten spelen stond er een 7-0  op het bord. Vervolgens kwamen er wat slordigheden in het spel maar werd de wedstrijd toch winnend afgesloten.

De laatste wedstrijd van het toernooi zou eigenlijk de finale van de Polcup worden, aangezien de tegenstander BFC uit Beek, net als DSS een wedstrijd gelijk had gespeeld en de rest had gewonnen. Helaas moest BFC zich terugtrekken uit het toernooi vanwege blessures en dus werd die laatste wedstrijd niet meer gespeeld. Deze teleurstelling werd meer dan goed gemaakt doordat DSS-speelster Britt van Elsacker een welverdiende prijs kreeg uitgereikt voor ‘beste speelster van het toernooi’!

Succesvol

DSS kan terugkijken op een succesvolle trainingsstage waarbij speelsters en trainer elkaar nog beter hebben leren kennen en meer op elkaar ingespeeld zijn geraakt. Er is nog voldoende ruimte voor verbetering, maar er kan met vertrouwen worden uitgekeken naar de competitie.

Dankbaar is de ploeg voor de B-jeugd speelsters die ons dit weekend hebben gesteund. Roos van Hensbergen was het hele weekend mee en Ilse Groot en Kim de Ruijter zijn zaterdagavond aangesloten.

De competitie gaat komende zaterdag (19.30 uur) in de eigen hal van start als Foreholte op bezoek komt. Entree 2,50 euro voor volwassenen, jeugdleden DSS gratis

Deel dit bericht