Nieuws

Andre Fuhr opvolger van interim-trainer Gino Smits  bij Dortmund

Andre Fuhr opvolger van interim-trainer Gino Smits bij Dortmund

Door Frits Feuler - Borussia Dortmund heeft Andre Fuhr gepresenteerd als de nieuwe hoofdcoach voor het komende Bundesliga-seizoen. Fuhr had vorige week pas zijn contract bij de vrouwenploeg van TuS Metzingen ontbonden en tekende bij de Westfalen nu een contract van drie jaar. Door de komst van Fuhr keer interim-trainer Gino Smits terug naar de functie die hij eerder bekleedde als hoofd van de jeugdacademie.

"Voor ons, Andre is de coach die het beste past bij Borussia Dortmund Ten eerste omdat van de ervaring, mede vanwege de continuïteit," meldt clubbestuurder Andreas Heier. "We hebben de juiste man op de juiste plaats. Ten eerste, omdat hij heeft bewezen door de jaren heen om jonge Duitse talenten te integreren in de eerste ploeg en ten tweede omdat we met Andre Fuhr op deze manier verder kunnen op het ingezette traject. We willen naar de top drie en hebben nu bij Dortmund voor het eerst een coach die voor drie jaar heeft getekend.”

De selectie is prima bezet. Naast Rinka Duijndam en Yara ten Holte als keepsters krijgt de geel-zwarte ploeg komend seizoen een aardig Hollands tintje met de komst van Merel Freriks (Bensheim), Kelly Dulfer (Kopenhagen), Kelly Vollebregt (Metzingen) en Inger Smits (Holstebro). Harma van Kreij vertrekt naar het Sloveense Rokometni Klub Krim.

Merel Freriks                                             foto Tina Kolthof

Een geweldige mix van ervaren internationals en jong talent, weet Fuhr inmiddels ook. “En we hebben alle posities dubbel bezet met goede kwaliteit.”

Aan die ontwikkeling van een aantal spelers heeft voormalig coach – eind 2018 als interim-trainer aangesteld als vervanger van de ontslagen Norman Rentsch - en leider van de Academie Gino Smits ook tot tevredenheid bij gedragen. Het afgelopen seizoen eindigde BVB als zevende, met 27 punten uit 26 duels. De A-junioren werden Duits kampioen. “Het slechtste seizoen voor de eerste ploeg sinds de promotie naar de Bundesliga!” aldus Heiermann. “Met Fuhr en Smits, terug als manager van de junioren academie, hebben we feitelijk alles in huis wat we moeten hebben. Echter, Smits heeft laten weten nog een paar dagen bedenktijd te mogen hebben om over zijn nieuwe contract na te denken.”

 

Deel dit bericht