Nieuws

Györ lijft internationals Háfra en Schatzl in

Györ lijft internationals Háfra en Schatzl in

Van de Redactie – De voorbereidingen voor het komend seizoen lopen bij de Hongaarse topclub Györ al op voole toeren. Nadat het contract met Veronica Kristiansen werd verlengd meldde de club vandaag op haar website dat ook de beide Hongaarse internationals Noémi Hafra (22) en Nadine Schatzl (26) komende zomer het shirt van de regerend CL-kampioen aantrekken. Het tweetal komt over van FTC Ferencvaros waar Angela Malestein sinds deze zomer onder contract staat.

"Noëmi Hafra volgen we al jaren, ze is zonder meer het grootste talent in het Hongaarse handbal,” meldt de club. “Ze heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld, is zelfverzekerd en we weten zeker dat ze in Györ een nog betere speelster zal worden. Belangrijk voor de club maar ook de nationale ploeg.” Hafra – ze tekent voor drie jaar - speelde tot dusver 41 interlands waarin ze 117 keer scoorde. Met de Hongaarse junioren-ploeg werd ze in 2018 in eigen land wereldkampioen na winst op Noorwegen. Ze kreeg een plek in het All Star Team, een prijs die haar ook op het EK ten deel viel. In 2015 won ze met FTC de nationale titel, bovendien werd ze in 2017 en 2018 verkozen tot ‘junioren-handbalster van het jaar’. In het seizoen 2018/2019 als 2019/2020 werd ze verkozen tot ‘beste jongste speelster’ in de Champions League.

Noëmi Hafra aan de bal, foto archief HSP

Op de linker hoekpositie krijgt Fodor Csenge volgend seizoen gezelschap van Nadine Schatzl - geboren in München - die zowel over een Duits als Hongaars paspoort beschikt. “Nadine toont ieder jaar weer haar stabiele en constante prestaties, dus wilden we haar graag bij de ploeg hebben. Ze pas perfect in onze filosofie. Tussen 2010 en 2013 was ze in onze club, nu is ze dus terug."

Tweemaal werd ze Hongaars kampioen, won driemaal de beker. In 2019 werd ze verkozen tot ‘beste speelster van de Hongaarse competitie’.

Bij FTC Ferencvaros heeft de 26-jarige keepster van de nationale ploeg, Blanka Biro haar contract verlengd tot 2022. Blanka Bíró kwam in 2016 over van Vácról naar Ferencváros en werd al snel een publiekslieveling.

cover Nadine Schatzle, komende zomer in het tenue van Györ

foto archief HSP

Deel dit bericht