Nieuws

HANDBAL VENLO OPNIEUW NAAR OOST-EUROPA

Bij de loting voor de European Cup bij de vrouwen – nog 16 ploegen in de strijd – heeft HC Groot Venlo opnieuw een tegenstander uit Oost-Europa geloot. Geen tripje naar zonnige oorden, maar een retourtje Balkan. Het Kroatische ZRK Bjelovar is medio januari de opponent. In de nationale competitie bezet Bjelovar actueel plek 4, met 10 uit 7. Koploper is Podravka Vegeta met 22 uit 11.

Venlo speelt eerst uit in het op 85 kilometer van Zagreb gelegen Bjelovar, een week later volgt de return in Noord-Limburg.

De Nederlandse beker- en Super Cup-winaar heeft een abonnenemt op Europese potjes tegen Ooste-Europese ploegen. In het debuutjaar was er eerst het gewonnen tweeluik met het Zwitserse LK Zug, daarna volgde de uitschakeling door het Poolse Jaroslav: in Polen was er een 27-29 zege, een week later volgde in Velden de deceptie: 30-36 nederlaag. Een jaar later werd tweemaal gespeeld bij het Servische Bekament, dat nipt de volgende ronde haalde met 27-24 en 32-31 winst.

Bjelovar speelde in ronde 2 tegen het Luxemburgse Dudelange en won tweemaal: 34-17 en 31-21. In ronde 3 was het Slowaakse Slovan Duslo Sala een wat sterkere opponent: 30-27 en 30-22. Venlo slalomde door de twee duels met het Bosnische Krivaja: 39-19 en 30-15.

De loting had het volgende resultaat:
KH-7 BM.Granollers – SSD Handball Erice ARL
Madeita Andebol SAD – ATTICGO Bm Elche
ZRK Minotest Ajdovscina – MSK IUVENYTA Michalovce
Jomi Salerno – Rocas Gran Canaria
ZRK Bjelovar – Cabooter HC Groot Venlo
HC Gjorche Petrov-WHC Skopje – Hazena Kynzvart
Sport Lisboa e Benfica – AESH Pylea Thessaloniki

Speeldata: 13/14 en 20/21 januari 2024. De acht winnaars stromen door naar de kwartfinales. 

cover Het Kroatische ZRK Bjelovar is medio januari de derde Europese tegenstander van Hc Groot Venlo

foto EHF

Deel dit bericht