Nieuws

Handbalcompetitie beëindigd, geen promotie en degradatie

Handbalcompetitie beëindigd, geen promotie en degradatie

Door NHV - Gisterenavond heeft het kabinet tijdens een persconferentie nieuwe, strengere maatregelen tot 1 juni 2020 afgekondigd. Iedereen in Nederland wordt door deze maatregelen ter bestrijding van het corona-virus geraakt, zo ook onze handbalactiviteiten.

Nu duidelijk geworden is dat een herstart van onze handbalcompetities niet meer mogelijk is, heeft het bondsbestuur van het NHV besloten alle competities 2019/2020 met ingang van heden als beëindigd te beschouwen. Dit heeft diverse consequenties voor wat betreft de eindrangschikking en de daarbij behorende promoties en degradaties.

VOC-dames, hier als kampioen in 2019, foto club

"Het spijt ons te moeten mededelen, dat de competitie 2019/2020  geen reglementaire promotie/degradatie kent. Ook daar waar een team al reeds zeker van promotie dacht te zijn of op een plaats stond die mogelijk promotie tot gevolg kon hebben. Het bondsbestuur is zich bewust van de teleurstelling die dit besluit met zich meebrengt. Met name voor alle teams in de verschillende competities die in de rangschikking bovenaan stonden."

Het bondsbestuur is echter weloverwogen tot dit besluit gekomen. Daar waar promoties zijn, zullen er namelijk ook degradaties plaats moeten vinden. De competitie was in veel gevallen echter nog in een dusdanige beslissende fase, dat zij het niet verantwoord vindt de promotie- / degradatieregeling te handhaven.

In de tweede divisies, hoofdklassen en afdelingsklassen worden ook geen kampioenen of degradanten aangewezen. Clubs in de breedtesport - eerste klasse of lager - kunnen bij het NHV een verzoek indienen om komend seizoen alsnog uit te komen in een hogere klasse. Daarvoor staat artitkel 30 lid 3 open.

Een club kan bij het NHV ook aangeven een team alsnog vrijwillig te laten degraderen. Daarvoor worden dan de mogelijkheden bekeken welke ploeg het meest in aanmerking komt en welke ploeg recht heeft op promotie c.q. degradatie.

Clubs die volgend seizoen Europees actief zouden zijn, worden verdeeld op basis van de huidige eindstanden.

cover Handbal Houten vierde in 2019 kampioenschap en promotie

foto archief HSP / Houten

Deel dit bericht