Nieuws

Handballers Helius hebben steuntje nodig

Handballers Helius hebben steuntje nodig

Van de Redactie - Zwarte wolken drijven boven sporthal De Fazant, niet zo zeer vanwege de lekkage in de hal, maar de 28-29 (17-19) nederlaag die de mannen van Helius in de 'uitwijkhal' De Eendraght van De Meeuwen te slikken hebben gekregen. De Hellevoeters blijven daarmee hekkensluiter in de landelijke hoofdklasse D.

''We hebben in de eerste helft aanvallend goed gespeeld, maar slecht verdedigd,'', wees coach Martijn Luijendijk op het grote aantal tegentreffers. ''Dat was teveel van het goede. We hebben in de tweede helft goed gespeeld, maar kwamen uiteindelijk door pech en een beetje tegenwerking van de scheidsrechter niet over De Meeuwen heen. Het is een gegeven als je in de hoek zit waar de klappen vallen, je ook het geluk niet mee hebt. Maar twaalf stipballen tegen krijgen, terwijl je er slechts twee meekrijgt, duidt allerminst op een evenwichtige verhouding. Wij kregen voor een vergrijp een twee minutenstraf en een stipbal tegen, terwijl eenzelfde situatie aan de overzijde slechts werd afgedaan met een vrije worp. Maar hoe moeilijk het ook is, we blijven positief, trainen goed en zullen door de frustraties van verlies en tegenslag moeten heen bijten. Kunnen we twee keer twintig minuten voluit gaan, dan is de kans groot dat we punten gaan pakken. Hou zou wel eens lekker zijn dat we een wedstrijd gaan winnen, want de spelers hebben voorheen bewezen dat zij het kunnen.''

Helius speelt zaterdag in de Amsterdamse Pijp de belangrijke degradatiewedstrijd tegen US 2.

Helius: Laurens Luijendijk (Joël Spoor); Rijnoud Bestebreurtje (2), Tijmen Bestebreurtje (6), Jeremy Bekker (1), Nick Hovenkamp (3), Bas van den Heuvel (6), Jeffrey Prins (1), Jesper Schurink, Laurijs Kelderman, Michael van der Leijden (7), Yannick Zwaan (1), Taco van der Kooij (1).

cover foto Groothellevoet.nl

Deel dit bericht