Nieuws

HandbalNL League hervat eerste weekend maart

HandbalNL League hervat eerste weekend maart

Van de Redactie – De strijd om het landskampioenschap bij de mannen wordt vervolgd. Dat maakte het NHV vandaag bekend.

De HandbalNL League wordt vanaf het weekend van 6/7 maart hervat. Vijf ploegen gaan uitmaken wie zich aan het eind van het seizoen landskampioen mag noemen. Quintus is als zesde ploeg toegelaten tot de HandbalNL League en speelt mee buiten mededinging.

Vanaf begin september zijn er vijf speelronden gespeeld, voordat aangescherpte coronamaatregelen ervoor zorgden dat de competitie werd stil gelegd. In goed overleg met de clubs is besloten de competitie nu te hervatten. De teams zullen veelvuldig getest worden en handelen volgens protocol topsport competities van NOC*NSF.

De opzet voor de competitie is aangepast. Er wordt in totaal anderhalve competitie gespeeld. Alle teams spelen drie keer tegen elkaar: dat houdt in dat er nu nog tien speelrondes op het programma staan. De twee beste ploegen gaan in de ‘Best of Three’ (BOT) uitmaken wie de schaal omhoog mag houden.

De zes Nederlandse verenigingen die deelnemen aan de HandbalNL League zijn: JD Techniek/Hurry Up, KEMBIT-LIONS, KRAS/Volendam, Green Park/Handbal Aalsmeer, Herpertz/ Bevo HC, HV Quintus.

In de eerstvolgende ronde van de HandbalNL League ontvangt LIONS op 6 maart om 16:30 uur Aalsmeer. Bevo HC speelt dezelfde avond om 19:00 uur tegen HV Quintus. Zondag 7 maart (14:30 uur) sluiten Volendam en Hurry Up de speelronde af.

Alle wedstrijden in de HandbalNL League zijn live te zien via www.handbalnl.tv

Het volledige programma van de competitie wordt gepubliceerd in de HandbalNL app en op de website www.handbal.nl

cover LIONS en Bevo pakken de draad in de HandbalNL League binnenkort weer op

foto archief HSP / Rob Creemers

Deel dit bericht