Nieuws

Handbalsters BFC ongeslagen kampioen Tweede divisie B

Anytime Fitness BFC tegen United Breda, het affiche van wedstrijd nummer 20 van de handbalsters van BFC op 17 maart. De wedstrijd waarin het kampioenschap in de tweede divisie B moest worden zeker gesteld. Drie kwartier voor aanvang begon de Haamen al langzaam vol te lopen, uiteindelijk moesten er nog banken worden bijgeplaatst om alle toeschouwers een plek op de uitpuilende tribunes te kunnen geven.

Om 19.30u wordt de eerste bal geworpen waarna BFC snel het heft in handen neemt waardoor er na 10 minuten spelen een 8-3 voorsprong op het scorebord staat. De wedstrijd is dan in feite al gespeeld. BFC speelt, tot groot enthousiasme van het publiek, haar favoriete snelle spel en bouwt gedurende de wedstrijd de voorsprong uit tot maximaal 14 doelpunten. Kenmerkend voor het team dat dit jaar onder de bezielende leiding van Karin Logister en Fred Kerbusch op het veld staat is het feit dat ook tijdens deze wedstrijd elke speelster weer weet te scoren.

Na 60 minuten staat de eindstand van 38-26 op het scorebord wordt BFC ongeslagen, met 40 punten uit 20 wedstrijden,  kampioen van de Tweede divisie B en is de promotie naar de eerste divisie een feit. Dit seizoen een unicum in een landelijke divisie, als enige ploeg ongeslagen kampioen. Anytime Fitness BFC zal hierin overigens, nu degradatie van de dames van Bevo en PSV uit deze competitie een feit is, de enige vertegenwoordiger zijn uit Zuid-Nederland.

Het is niet de eerste keer dat de dames van BFC uit gaan komen in de eerste divisie In 2010 degradeerde de dames ploeg van BFC uit de eredivisie. Daarna ging het rap bergafwaarts met de ploeg uit Beek die zelf terugzakte tot in de hoofdklasse. In 2015 promoveerde BFC weer terug naar de tweede divisie. Twee jaar later weet de ploeg onder leiding van  de coachs Karin Logister en Fred Kerbusch opnieuw een stap omhoog te zetten. 

Er staan nog twee competitiewedstrijden op het programma De op 24 maart geplande wedstrijd  VOC 2 - de nummer 2 op de ranglijst - zal waarschijnlijk worden verschoven naar 27 maart vanwege jong-oranje verplichtingen van enkele speelsters van VOC.

7 april wordt om 19.30u  het seizoen voor onze dames afgesloten met een thuiswedstrijd tegen WPK Westlandia. Doel is nu om de competitie ook ongeslagen te beëindigen

Deel dit bericht