Nieuws

Handbalsters U17 staan aan vooravond van EKU17 in Slowakije

Slowakije is waar de huidige Nederlandse succesen reeks is begonnen

Donderdag 10 augustus begint voor de Nederlandse handbalsters U17 het EK U17 in het Slowaakse Michalovce. De ploeg onder leiding van bondscoach Erwin Janssen en assistent Nikki Schreurs zijn twee weken gelden niet tevreden teruggekeerd uit Hongarije van de EYOF waar men op de achtste en laatste plaats is geëindigd. Het heeft de ploeg wel veel leermomenten gegeven waar men deze afgelopen twee weken hard aan heeft kunnen werken om beter beslagen ten ijs te komen tijden het EK.

Slowakije is een legendarisch land voor de Nederlandse handbalsport. Precies tien jaar geleden, op 8 juli 2007, behaalde Nederland in Slowakije haar eerste medaille tijden een EK of WK ooit. De Nederlandse dames U17 eindigde na een 32-27 overwinning op Rusland in Bratislava op de derde plaats en namen voor het eerst in de historie een Bronzen medaille mee naar huis. Zes speelsters van destijds vormen nu nog kern van de het huidige Oranje: Jessy Kramer, scoorde maar liefst 13 x in de strijd om het brons, Laura van der Heijden, Yvette Broch, Debbie Bont, Esther Schop en Martine Smeets

Bij het EK speelt Oranje de groepsfase in groep A tegen Rusland, Duitsland en Oostenrijk. Rusland was  de enige ploeg van de komende groepstegenstanders dat ook op EYOF aanwezig was en daar als vierde eindigde. De nummers een en twee van de groep gaan naar de winnaarsronde en spelen voor de plaatsen 1 t/m 8 en nummers drie en vier gaan naar de verliezersronde en spelen voor de plaatsten 9 t/m 16.

In de tweede ronde, die op 15 augustus begint, kruist Nederland in beide gevallen met Groep B met daarin Denemarken, Hongarije, Kroatië en Montenegro In deze groep zitten de nummers één Hongarije, drie Denemarken en zeven Montenegro van het EYOF.

Nederland gaat met dezelfde groep van 15 speelsters naar het EK als waar men mee op het EYOF heeft gespeeld. De EK groep wordt dan aangevuld met de uit het Brabantse Dongen afkomstige Linde Verharen die komend seizoen voor HandbaL Venlo gaat spelen.  

Selectie:

  1. Britt van der Baan --- Succes Schoonmaak/VOC
  2. Sarah Dekker --- Westfriesland/SEW
  3. Eva van Diepen --- Succes Schoonmaak/VOC
  4. Sharon Grummel --- E&O
  5. Jessica Hilbrands --- E&O
  6. Marloes Hoitzing --- E&O
  7. Danique de Jong --- E&O
  8. Nyala Krullaars --- Gemini
  9. Liza Rovers --- Cabooter Group/Handbal Venlo
  10. Zoe Sprengers --- Succes Schoonmaak/VOC
  11. Isa Ternede --- Succes Schoonmaak/VOC
  12. Danique Trooster --- Bentelo
  13. Lisanne Kruiswijk  --- Vitro Quintus
  14. Floor Tutert --- Kwiek
  15. Marit Winkels --- DSVD
  16. Linde Verharen --- HandbaL Venlo

 

Technische staf:

  • Edwin Janssen Bondscoach
  • Nikki Schreurs Assistent trainer
  • Marleen Dreissen Teammanager
  • Linda Coppens Fysiotherapeut

 

Programma

10 augustus 15:30 uur Nederland – Oostenrijk

11 augustus 15:30 uur Duitsland – Nederland

13 augustus 13:30 uur Rusland – Nederland  

Deel dit bericht