Nieuws

Hanna van Rossum verhuist naar Mainz 05

De 22-jarige rechterhoekspeelster Hanna van Rossum verhuist het komende seizoen van de Duitse Eerste Bundesliga ploeg Bad Wildungen Vipers naar de Tweede Bundesliga ploeg van Mainz 05. Van Rossum maakte twee jaar gelden de stap van Kwiek Raalte naar Duitsland.

Trainer coach Thomas Zeitz van Mainz is er blij met de komst van Van Rossum "Zij is onze wensspeelsters voor de rechterkant. Hanna is een vrouw die weet wat ze wil. Ze heeft veel talent en de ambitie om zich nog verder te ontwikkelen na haar blessure. Haar sterke punten zijn snelheid endynamiek. Daarnaast is ze technisch erg vaardig. In 2017 werd ze teruggeworpen nadat haar kruisband was afgescheurd maar ze is inmiddels weer volledig inzetbaar. Ik weet dan ook zeker dat ze voor het juiste team heeft gekozen”.

"Ik verheug mij op mijn nieuwe uitdaging in een geweldig team en kijk uit naar onze gemeenschappelijke doelen voor het nieuwe seizoen", aldus van Rossum. "Ik ben erg blij dat Thomas mij het vertrouwen heeft gegeven en ik mij nu weer verder kan blijven ontwikkelen na mijn blessure. Het aanbod van Mainz is naar het sportieve ook beroepsmatig perfect voor mij, want ik kan na het behalen van mijn Bachelor direct met mijn beroep als fysiotherapeut aan de slag" 

Deel dit bericht