Nieuws

Hanne van Rossum stopt, verder als fysiotherapeute

Hanne van Rossum stopt, verder als fysiotherapeute

Van de Redactie – Het was al langer bekend. Hanne van Rossum stopte in de zomerperiode met actief handballen en wordt bij haar ploeg Mainz 05 fysiotherapeute.

In het voorbije, afgebroken seizoen liep Van Rossum een zware blessure aan de rechter knie op. Ze werkte lang aan haar comeback. Maar steeds weer was er tegenslag, zagen de prognoses negatief uit. Na overleg met de clubarts en het fysioteam besloot ze om haar actieve carrière te beëindigen.

“Helemaal zonder handbal zal niet gaan. Het contact met de meiden en de hele handbalfamilie blijft. Niet meer op de vloer maar aan de kant, op de bank als fysiotherapeute. Een nieuwe uitdaging in het komende seizoen.”

Van Rossum (24) startte bij Nieuw Heeten waar ze tot 2013 speelde. Daarna kwam ze drie seizoenen uit voor Kwiek, gevolgd door twee jaar Bad Wildungen. De laatste twee jaar was ze actief voor Mainz. In Nederland speelde ze voor de U17- en U19-ploeg.

Mainz start zondag de competitie in de Bundesliga met een thuisduel tegen Bensheim-Auerbach. Keepster Ellen Jansen, overgekomen van Leipzig, is nu de enige Nederlandse speelster in de ploeg.

Deel dit bericht