Nieuws

Harrie Weerman en Saskia Lamberst gaan dames E&O trainer, nu met Audio

Nog geen vier maanden geleden was E&O op sterven na dood. De club leek op een faillissement af te steven nadat aan het licht was gekomen dat men een schuld had van 200.00 euro. Met vereende krachten heeft men de schouders er onder gezet, “alle perikelen zijn nu eigenlijk voorbij” vertelt Harrie Weerman in een uitgeberid interview met www.handbalstartpunt over de situatie bij E&O en de toekomst van de club en welke rol hij daarin gaan vervullen.

Luister hier verder naar het hele interview met Harrie Weerman   

Weerman: “Er zit nu een interim bestuur dat alles gesaneerd heeft en in september komt er dan weer een definitief bestuur. De club is weer gezond alleen is er geen geld”. Met 40.000 voor het hele seizoen moet Weerman zowel de dames als de herenteams volgend seizoen door de competitie zien te loodsen. De 67-jarige oud speler en trainer van E&O is, nu hij niet meer in dienst is bij het NHV, aangesteld als technisch coördinator voor de hele club. Dat wil zeggen voor de mannen, vrouwen en de jeugdopleiding.

Edwin Kippers is geswitcht van de vrouwen naar de mannen, vertel Weerman.Hij heeft een beperkte groep bij elkaar mede ook door het beperkte budget. Hij heeft de taak om er voor te zorgen dat hij binnen twee/drie jaar een geheel nieuw team gaat neerzetten.

“Bij de meiden hebben we een groep van 27 speelsters waarvan er 22 nog A of B jeugd zijn”, verteld Weerman, “alleen is het probleem dat we nog geen trainer hebben. Dan moet je op een gegeven moment toch duidelijkheid scheppen en heb ik gezegd dat ik ze voorlopig zelf ga trainen. De coaching ga ik echter niet doen, daarvoor heb ik oud eerste teamspeelsters en de afgelopen seizoen trainsters van het tweede team Saskia Lamberst bereid gevonden die taak op zich te nemen.

Deel dit bericht