Nieuws

HELLAS EN QUINTUS LEVEN ZICH UIT; EHC BRENGT HOUTEN AAN HET WANKELEN

HELLAS EN QUINTUS LEVEN ZICH UIT; EHC BRENGT HOUTEN AAN HET WANKELEN

AD SPORT / Peter Lotman - De mannen van Hellas (46-23 tegen Vrone/Berdos) en Quintus (41-30 tegen PSV) leefden zich uit in de eredivisie. WHC/Hercules pakte een zwaar bevochten punt tegen E&O: 28-28. EHC bracht knap titelkandidaat Houten met 32-33 aan het wankelen.

HELLAS

De thuisclub startte tegen Vrone/Berdos in het begin nog wat weifelend en slordig, hetgeen resulteerde in een tussenstand van 5-5. Vervolgens kwamen de Hellenen in het juiste ritme en overklasten in een hoog tempo via 9-6, 19-9 en de 26-11 ruststand de tegenstander volledig.

Coach Joris Witjens tevreden: “Wij waren fel in de dekking en elke fout of misser van Vrone/Berdos hebben we met snel en effectief spel afgestraft. Kortom: een lekker potje gespeeld.” Witjens zag het spel in de tweede helft wel wat rommeliger worden. “Maar we hebben nog voldoende gas gegeven om onze voorsprong verder uit te bouwen. De grote uitslag was een terechte afspiegeling van de verhoudingen.”

Doelpunten Hellas: Martijn Poot (11), Pim van Starrenburg (8), Twan Klompé (6), Kevin Pronk (6), Thomas Beltman (6), Wessel Coster (4), Ismail Fahkir (2), Thierry van Zundert (2) en Vito Kloots (1).

QUINTUS

Ook de Westlanders konden zich naar hartenlust uitleven. Met René de Bakker (tien keer raak) als topscorer maakte de thuisclub er een doelpuntenfestijn van dat pas stopte bij 41-30. Het hoge aantal tegendoelpunten was nog wel een minpuntje, maar daar had assistent-coach Bart de Koning wel een verklaring voor. “We speelden met een open dekking om die  verdedigingsvariant een beetje te finetunen, zodat we die ook straks tegen de topteams kunnen aanwenden. Dat ging soms goed en af en toe ook wat minder. Daardoor kregen we meer doelpunten tegen dan nodig was.”

De aanval liep in eerste instantie soepel en vlot. “Maar als die even stokte”, verklaarde De Koning, “liepen we veel te gemakkelijk tegen tegendoelpunten aan. Zo ging het in de eerste helft van zeven voor terug naar drie voor en dan weer in de laatste vijfminuten van de eerste helft van vier voor naar tien in ons voordeel.”

Een wisselend beeld, dat zich ook in de tweede helft voortzette. Quintus liep vlot uit naar een marge van twaalf doelpunten. Maar na een paar missers komt PSV weer terug tot vijf doelpunten. De Koning: “Daarna pakten we het nogmaals goed op en scoren makkelijk tot de eindstand. PSV is een goed handballende ploeg en dat maakte de wedstrijd toch nog leuk. Voor ons was het goed om in verschillende samenstellingen te kunnen spelen.”

Doelpunten Quintus: René de Bakker (10), Jordan Beukman (8), Rick van Ravesteijn (7), Christiano Olivacce (4), Timo Blom (3), Max van Zijderveld (3), Troy Oranje (2), Jordi van Erp (2) en Mohamed Ahmed Ghadia (2).

EHC

Het team van coach Hedi Boumnijel maakte het in de eigen ballonhal het sterke Houten knap lastig. De 32-33 vormde voor de thuisclub een teleurstelling, maar EHC verdiende toch ook het compliment dat het voortreffelijk tegenstand had geboden.

Boumnijel teleurgesteld: “We hebben de partij verloren in de laatste drie minuten. We raakten Tim Lammers tien minuten voor tijd kwijt met drie keer twee minuten. Een verlies voor ons, omdat hij een bepalende speler is in ons team. Verder viel Djimmy Nolet al geblesseerd uit vanaf de eerste helft. En in het laatste kwartier ook nog Jermaine Taco met een blessure. Dat is teveel voor onze toch al krappe selectie.”

Toch roemde Boumnijel zijn ploeg voor het harde werken. “De inzet was voorbeeldig. Die gasten speelden met enorm veel beleving. Jammer dat het dan geen punt oplevert en we het in de slotfase net uit handen geven.”

Doelpunten EHC: Youri Verschut (7), Zijad Dzidic (6), Djimmy Nolet (5), Wessel de Rijk (5), Dave Uijtdewillegen (4), Tim Lammers (3), Jermaine Taco (1) en Jay Lucas (1).

cover Uitblinker Martijn Poot scoorde elf keer voor Hellas

foto IMV fotografie

Deel dit bericht