Nieuws

Hercules heeft een visie

Hercules heeft een visie

Jeugdopleiding en aanpak coach Roestenburg basis voor successen  

 
PETER LOTMAN - Den Haag - De handballers van Hercules zijn de revelatie van dit seizoen. Ondanks het vertrek van drie basisspelers en twee zware blessures staat de Haagse club precies halverwege derde in de eredivisie. De kampioenspoule lonkt. Deze krant vroeg vijf kenners naar de redenen van het onverwachte succes.
 
 

MAARTEN ROESTENBURG
Tweede seizoen trainer/coach Hercules

 ,,De prima samenwerking tussen bestuur, begeleiding en trainer geeft rust en duidelijkheid binnen de spelersgroep. Dat is bevorderlijk voor de resultaten. Toen ik kwam, ben ik begonnen met een plan van aanpak om de talentvolle junioren in te passen. Hercules moet zich in stappen ontwikkelen richting topsport. Technische training met de juiste mensen, krachttraining en een goede medische staf. Spelers mogen fouten maken en krijgen vertrouwen. Ik zit overal kort bovenop. Aan de opwaartse lijn is te zien dat die aanpak succes heeft. Daarom komen de resultaten niet uit de lucht vallen.” 
 
 

KEES KOOIJ
Voormalig 75-voudig international 

  ,,Coach Roestenburg heeft door zijn consequente trainingsaanpak een solide collectief neergezet. Er zijn geen dragende spelers, maar wél jonge talenten, zoals Kevin Landsweers, die zich in korte tijd naar het vereiste niveau hebben opgewerkt. In veel wedstrijden is een achterstand omgebogen in een voorsprong door het eigen spelletje te blijven spelen. Het halen van de kampioenspoule is mogelijk, al zal er nog een terugval komen. De doorstroming van eigen jeugd is duidelijk beleid bij Hercules en dat werpt zijn vruchten af. Een plek in de Bene-League is te hoog gegrepen, maar een permanente plek in het linkerrijtje eredivisie is haalbaar.” 
 
 

RENÉ ZWINKELS
Oefenmeester concurrent Quintus 

  ,,Belangrijke oorzaak van het succes is de onderschatting bij de tegenstanders. Dat hebben wij  ook ervaren. Er straalt geen topsport vanaf bij aanvang van een wedstrijd. Dat maakt Hercules juist tot eenheid met spelers die weten wat ze aan elkaar hebben. Daardoor komen ze in een flow en die weten ze tot nu toe goed in stand te houden. De spelers willen allemaal winnen en dat is een goede voorwaarde voor prestaties. Nu ze er zo voor staan, is het terecht dat ze de ambitie uitspreken voor de kampioenspoule te willen gaan, maar ze zijn er nog niet.”
 
 

RUBEN MEIJER
Manager/Sectie Topsport Hercules 

  ,,De klassering aan geluk toeschrijven, zou de prestatie van het team devalueren. Er zit een visie achter. Wij houden vast aan de inzet van eigen jongens van de club. Als we op een bepaalde positie niet over een speler beschikken, dan halen we die van buitenaf. Die mogen niet de ontwikkeling van Hercules-toppers in de weg staan. De jeugdopleiding is een van de pijlers van het succes. De A-,B- en C-jeugd spelen op landelijk niveau. Ook de aanpak van  Roestenburg samen met zijn technische staf is een belangrijke reden van het succes. De klik met de groep is optimaal. Hij slaagt erin de spelers keihard voor elkaar te laten knokken. Het halen van de kampioenspoule zou super zijn.”
 
 

MENNO DE KLERK
Promoveerde als trainer met Hercules naar eredivisie 

,,De acceptatie binnen de selectie is enorm omdat het een vriendengroep is. Spelers zijn volwassen geworden en zijn bereid veel arbeid voor elkaar te verzetten. De gunfactor is hoog. De onderlinge binding binnen de vereniging is groot. Trainer en spelers spreken dezelfde taal. De visie van Roestenburg past bij Hercules. Hij heeft er een eenheid van gemaakt. Nick Masmeijer is de verbindende factor. Een prima combinatie.
 
WEERZIEN MET DRIE VERTROKKEN SPELERS
Hercules ontvangt zaterdag in sporthal Boswijk (aanvang 20.45 uur) E&O uit Emmen. Het wordt een weerzien met de spelers Marwin van Offeren, Daniël van der Ham en René Jaspers die de overstap maakten naar de Drentse club. Stand top 5 eredivisie (9 wedstrijden): Hurry-Up  17, Quintus 14, Hercules 12, E&O 12, Tachos 11. De eerste vier gaan naar de play-offs om de landstitel in februari.  
 
 AD HAAGSCHE COURANT  
Deel dit bericht