Nieuws

Hermes en Wings gaan samen verder als WHC Den Haag

PETER LOTMAN - Den Haag  - De fusie tussen de Haagse handbalverenigingen Hermes en Wings is een feit. De besturen van de traditierijke clubs hebben het fusiebesluit ondertekend en de leden van beide verenigingen hebben tijdens een speciale vergadering hun akkoord gegeven.

Na vijf jaar van voorbereiding gaan de clubs vanaf nu verder als WHC Den Haag. De samenwerking begon al in 2010 toen de eerste mannenteams besloten als één team aan de competitie deel te nemen. Die combinatie bleek een succes en er volgden steeds meer teams onder de naam Wings Hermes Combinatie.

Daarna startte het proces om te proberen de beide clubs ook organisatorisch en statutair samen te voegen. Dat lukte uiteindelijk waarna WHC na de fusie met 335 leden één van de grotere handbalverenigingen van de Haagse regio is geworden. Sporthal Loosduinen is de thuishal voor de zaalwedstrijden. Aan de Mozartlaan en op het Stokroosveld worden de buitenwedstrijden afgewerkt.

Het bestuur is samengesteld uit leden van beide clubs: Els de Lange (Wings) voorzitter, Jaap Meijer (Hermes) en Martijn Kok (Wings) penningmeesters, Rob Pronk (Hermes) secretaris en Petra Wit (Wings) algemene zaken. Hoogtepunt in de geschiedenis van Hermes was de landstitel; van Wings de promotie naar de eredivisie.

AD HAAGSCHE COURANT  

Deel dit bericht