Nieuws

HEUGLIJK NIEUWS: GELEENSE HANDBALLERS TOCH VAN START

Ruim 400 jaar geleden meldde Gerbrand Adriaenszoon Bredero het al: 't Kan verkeren'. Het kan veranderen, het leven is wisselvallig.
 
Noem de doorstart van de mannenploeg van Vlug en Lenig, nu Watersley R+D Handbal Team geheten, een soort wedergeboorte: kampioenschap gevierd, stekker eruit getrokken maar toch weer gereanimeerd. Terug in het rijk der levenden. Zo ongeveer is de situatie de voorbije weken geweest rond de ploeg van coach Martin Vlijm.
 
Konden we op 1 juni melden dat Watersley V&L-heren, vlak na het behalen van de titel in de eerste divisie, geen toekomst meer had omdat 'moederclub' Vlug en Lenig niet meer garant stond voor de financiële inbreng, nu, bijna tien dagen later komen andere geluiden uit het Geleen/Sittardse kamp.
 
Op social media maakt de club bekend dat er, na veel overleg, toch een vorm is gevonden om de stap naar de eredivisie te zetten.
- VORIGE WEEK SLECHTE BERICHTEN, PLAN NIET ROND GEKREGEN
- DE KOPPEN BIJ ELKAAR GESTOKEN, GEVOCHTEN VOOR DE LAATSTE KANS
- EN YESSSSS....GELUKT!
- VOLGEND JAAR GAAN WE VAN START IN DE EREDIVISIE
 
De concept-indeling van het NHV voor het nieuwe seizoen laat zien dat de ploeg is ingeschreven onder Watersley R+D Handbal Team HS 1.
 
PERSBERICHT WATERSLEY R+D HANDBAL TEAM
 
Watersley steekt de stekker weer in het handbal

Na een eerder artikel over het einde van het Vlug en Lenig kampioensteam is Watersley verheugd om mee te delen dat we een laatste strohalm hebben aangegrepen, waarmee het team nieuw leven ingeblazen wordt. Dankzij de hulp van een aantal partijen zijn we de uitdagingen die zich eerder op ons pad bevonden overkomen. Ook V&L draagt hier zijn steentje aan bij en zal het komende seizoen daar waar nodig het Watersley team ondersteunen.

“Fijn om te zien hoe diverse partijen willen helpen” aldus Jeroen Niessen, Watersley. “Het was natuurlijk zonde geweest als het team en de daarbij behorende eredivisie licentie verdwenen was. We zijn iedereen ontzettend dankbaar voor alle inspanningen die ze doen om ons in ons eerste jaar te helpen.”

Het versterken van samenwerkingen in de regio ten behoeve van het handbal staat voor Watersley hoog op de agenda de komende jaren. Wij praten met alle clubs in de regio met het doel om samen een sterke handbal infrastructuur te creeëren, waarin de breedtesport en topsport beter worden.

Toekomstvisie

Het seizoen 2023/2024 zal voor Watersley R+D Handball team, naast het handhaven in de eredivisie, ook in het teken staan van de ontwikkeling van een hoogstaande handbal academy. “Dankzij alle woon-en ontwikkelfaciliteiten op Watersley Sports & Talentpark hebben wij alles in huis om een sterk development programma neer te zetten voor grote, regionale, nationale maar ook internationale talenten. Eenzelfde visie wordt al jarenlang toegepast in de Watersley R+D Cycling teams, en dat werpt zijn vruchten af. De (inter)nationale talenten stromen door naar grote teams, zoals Jumbo-Visma en Team DSM. Natuurlijk is handbal een andere sport als wielrennen, maar wij zijn ervan overtuigd dat een vergelijkbaar succes ook in het handballen te realiseren is."

cover Kampioen Watersley Vlug en Lenig als kampioen van de eerste divisie, gaat van start in de eredivisie

foto HSP

Deel dit bericht