HISTORISCH SEIZOEN WAARDIG AFGESLOTEN IN OVERVOLLE SPORTHAL IN MILL

Afgelopen zaterdagavond speelde de kersverse eredivisionist haar laatste wedstrijd in de eerste divisie. In een fraai versierde sporthal werd nog één keer alles uit de kast gehaald om het publiek te vermaken. Sten van Berkel en Seppe Rigters hadden het geluk dat ze pupil van de week waren en zo de hele avond aan de zijde van de speelsters mochten mee beleven. Van Lunen advies en Klomp advies waren de wedstrijdsponsor. Duel nummer dertig eindigde uiteindelijk in een fraaie 39-32 overwinning. De tweede ploeg van VZV uit ’t Veld was de tegenstander. Volgend seizoen spelen de Millse dames tegen de hoofdmacht van deze club.

De wedstrijd begon goed voor de bezoekers. Ze kwamen al snel op een voorsprong van 0-3. Aanvallend maakte MHV veel afspeelfouten waar VZV via snelle tegenstoten van profiteerde. Bij een stand van 2-4 stopte Nienke van den Boom een strafworp. Het was de opmaat naar een prima wedstrijd van de doelvrouw. Evi Bens en Chiara van Katwijk scoorde een aantal keren waardoor VZV niet uitliep maar wel op voorsprong bleef.

Na elf minuten spelen nam Lara Gommans een time-out om haar speelsters wat meer scherpte mee te geven. Nicole Nijenhuis had de boodschap het best begrepen en bracht met een serie doelpunten de stand op 9-9. Voor Nijenhuis is het seizoen eigenlijk te vroeg afgelopen want haar vorm wordt iedere week beter. Via een break-out bracht Evi Bens de stand op 10-9. Na negentien minuten handbal was dit de eerste keer dat MHV’81 op voorsprong kwam. VZV kwam al snel op gelijke hoogte maar daarmee was de koek voor de Noord-Hollandse ploeg op. Evi Bens bracht met een serie doelpunten de stand op 16-13. Ook zij was, net als vorige week, in blakende vorm. Uiteindelijk werd de rust bereikt bij een stand van 20-18.

De tweede helft werd een ware handbalshow waarbij zelfs een ‘Vliegertje’ succesvol werd afgerond door Lieke van Baal. Namens het gemeentebestuur waren de wethouders Willy Hendriks en Mark Janssen aanwezig. Ook zij zagen dat de Millse handbalploeg tot veel in staat is. Dat geeft vertrouwen voor het aankomende seizoen. Vrijwel iedereen kwam aan scoren toe in een vermakelijke tweede helft. Voor beide ploegen stond er behalve de eer niets meer op het spel maar beide ploegen speelden een puike wedstrijd. Maud van Schipstal gooide met 39-32 de wedstrijd én het seizoen in het slot.