Nieuws

HMS Handbal: de oudste handbalclub van Utrecht heeft ambitie

HMS Handbal: de oudste handbalclub van Utrecht heeft ambitie

Door HMS - HMS Handbal is dé handbalvereniging van de stad Utrecht en bestaat al 75 jaar. HMS Handbal wil doorgroeien, zich blijven ontwikkelen en Utrechts handbal weer op de kaart zetten. Daarom wilt Heren 1 komend seizoen competitie spelen in de Tweede Divisie. Dames 1 wilt komend seizoen uitkomen in de eerste klasse. Daarnaast kent HMS Handbal nog 8 andere teams die spelen in zowel de wedstrijdsport als breedtesport van de regionale handbalcompetitie.

foto André Dales

Heren 1 is al een aantal jaren bezig aan een opmars in handbal-land. Na meerdere seizoen in de Hoofdklasse hun sporen te hebben verdiend, zullen zij komend seizoen uitkomen in de Tweede Divisie. Trainer en coach Diana Kolfschoten is trots op het team: “Handbal is gewoon het leukste spelletje dat er is”. Heren 1 is fanatiek, competitief en hecht veel waarde aan gezelligheid. In de vorige seizoenen hebben de heren al hoge ogen gegooid, in de regio en daarbuiten.

Dames 1 speelt al jaren mee in de top 3 van de tweede klasse. Komend seizoen hopen zij te gaan schitteren in de eerste klasse. Trainer Marcel Kaufmann heeft er ongelofelijk veel zin in: “Onze ambitie is handbal van een sportief hoog niveau met veel plezier. Wij willen leren van en met elkaar, in het handbalveld maar ook daarbuiten.”

HMS Handbal wilt handbal uit Utrecht weer op de kaart zetten. Trainingen en thuiswedstrijden vinden plaats in Sporthal Zuilen. Trainingen zijn op dinsdag- en/of donderdagavond. Naast sportieve activiteiten op het handbalveld, organiseert HMS Handbal ook vele activiteiten buiten het handbalveld. HMS Handbal staat voor sportiviteit en gezelligheid. Iedereen is welkom!

Historie

HMS Handbal is de laatste overgebleven handbalclub uit Utrecht. De stad Utrecht, en de regio er omheen, kent een rijke handbal historie. In de hoogtijdagen speelden vele verenigingen op het landelijk hoogste niveau. Stadsderby’s zorgden voor spanning en sensatie in de stad. In die tijd had je de Utrechtse verenigingen zoals Achilles, Attila, DSO, HMS, Sporting, Sport Vereent, UD, UHV en UDSV. Deze stadsderby’s zijn helaas verleden tijd maar HMS bestaat nog steeds, al 75 jaar. Elke handballiefhebber snakt terug naar die goede oude tijd en vele handbalverenigingen met ons.

foto André Dales

Utrechts handbal op de kaart

Onder aanvoering van de voorzitter Ronald Muijtjens en de ALV van HMS wil HMS stappen vooruit maken: “Wij hebben de handbalbond verzocht om dames 1 en heren 1 voor volgend seizoen hoger te laten spelen in de competitie”, aldus Ronald. HMS Handbal wil doorgroeien, zich blijven ontwikkelen en Utrechts handbal weer op de kaart zetten. “Van jong tot oud en op verschillend sportief niveau”, dat is de uitdaging waar de vereniging voor staat. 

Wij willen met heren 1 de sportieve uitdaging aangaan in de tweede landelijke divisie en dames 1 gaat de uitdaging aan op de eerste regionale klasse. Met deze stap vooruit willen wij ruimte creëren om als vereniging te groeien en iedereen te laten aansluiten die bij ons wil handballen.

HMS handbal is een vereniging die staat voor gezelligheid, sportiviteit en kameraadschap. Open voor iedereen in de regio Utrecht. HMS Handbal heeft 10 teams die spelen zowel in de wedstrijdsport als in de breedtesport. HMS Handbal wil Utrechts handbal weer op de kaart zetten. Wij willen iedereen uitnodigen om samen deze uitdaging aan te gaan.  Zien we jou in sporthal Zuilen (wanneer het weer kan)?

“Het leukste spelletje dat er is”

Kijk op www.handbalutrecht.nl, daar wil jij toch ook tussen staan!? Heren 1 trainster Diana verwoordt het zo: “Handbal is gewoon het leukste spelletje dat er is!”. Marcel, de trainer van dames 1: “Onze ambitie is handbal van een sportief hoog niveau met veel plezier. Wij willen leren van en met elkaar, in het handbalveld maar ook daarbuiten.”

Zowel de dames 1 als de heren 1 spelen de afgelopen jaren in de top mee. Een stap omhoog past bij het fanatisme maar beide teams hechten veel waarde aan gezelligheid. 

HMS Handbal speelt in Sporthal Zuilen. Trainingen zijn op dinsdag- en/of donderdagavond. Naast sportieve activiteiten op het handbalveld, organiseert HMS Handbal ook activiteiten buiten het handbalveld. HMS Handbal staat voor sportiviteit en gezelligheid. Iedereen is welkom.

Kom jij HMS versterken?

Wil jij heren 1, dames 1 of een ander team van HMS Handbal komen versterken? Leuk! Neem dan contact op met hms.achilles@gmail.com

cover foto André Dales

Deel dit bericht