Nieuws

Hurry-Up-coach Joop Fiege na nederlaag: ‘Het is een egoïstisch zooitje’

Hurry-Up-coach Joop Fiege na nederlaag: ‘Het is een egoïstisch zooitje’

DvhN / Sjoerd Jansen - Een slecht spelend JD Techniek Hurry-Up had de 30-31 nederlaag tegen Tongeren dinsdagavond volkomen aan zichzelf te wijten. Coach Joop Fiege was woedend.

René Jaspers van Hurry-Up liep na afloop van het BeNe-League-duel tegen de handballers van het Belgische Tongeren eerst zijn schoonmoeder boos voorbij, alvorens het goed te maken met een kus. Elders gingen zijn teamgenoten in de sporthal in Zwartemeer in discussie met de scheidsrechters, Stephen Martens en Yves Schols. Zij vonden dat er in de ‘dying seconds’ een overtreding was gemaakt op José Rolo, waardoor de thuisclub de laatste kans op de gelijkmaker misliep en de 30-31 nederlaag voor de Drenten een feit werd.

Niets verkeerds

Het arbitrale duo had niets verkeerds gezien en de spelers van Tongeren vierden feest alsof ze zojuist de Europacup hadden gewonnen. Maar hoe boos de Hurry-Up-spelers na afloop op wie dan ook waren, de meeste verontwaardiging hadden ze voor elkaar moeten bestemmen. Want Hurry-Up speelde een van zijn slechtste wedstrijden van dit seizoen. Het team leek aan te knopen bij de slechte tweede helft van zaterdag tegen het Zweedse Alingsas in de EHF Europacup, waar dik van werd verloren. Maar dat was een absolute topploeg, terwijl Tongeren dat niet is.

Hurry-Up-coach Joop Fiege zat er na de wedstrijd uiterlijk geslagen bij. Maar van binnen kookte het bij de Emmenaar. Hij was zeer ontevreden met wat zijn mannen in zestig minuten hadden laten zien. En dat liet hij hen onmiddellijk na het laatste fluitsignaal ook zeer duidelijk weten.

Instelling

“Het lag gewoon aan de instelling’’, zei Fiege. ,,We speelden niet als een team, maar iedereen is voor zichzelf aan het handballen. Het is gewoon een egoïstisch zooitje. Dat zag je in het begin van de wedstrijd, maar ook op het einde. Eerst hebben we nog drie goede aanvallen en spelen we mensen vrij en scoren. Maar als die laatste bal erin moet en we nog gelijk kunnen maken, beginnen we weer individueel te fröbelen en daarmee gooien we nog een punt weg.’’

Fiege zou het egoïsme, waardoor zijn spelers te vaak voor eigen kans gaan en in de afronding falen, graag uit zijn team bannen. “Maar dat is lastig. Je hebt te maken met spelers die wat ouder zijn, maar ik hoop dat ze hier van leren. Ze zien nu het doel en de journalist en denken: ik sta morgen op de voorpagina. Ze zijn voor zichzelf bezig. Zo van: ík maak de winnende of de gelijkmaker. Dat is de verkeerde instelling. We gaan erover praten en laten met de video erbij zien wat er niet goed ging. En ik heb ze net al toegesproken, meer kun je niet doen.’’

Laat wakker

Tegen Tongeren werd Hurry-Up in de eerste helft pas laat wakker. De thuisploeg keek snel tegen een 1-6 achterstand aan, waarna Eleftherios Seirekidis een bal hard in het gezicht gooide van keeper Sven Hemmes. De uitstekende speler van Tongeren kreeg rood, waarna het spel van de Belgische ploeg ontregeld raakte. De Drenten knokten zich terug en leidden bij rust met1 5-14. Maar de tweede helft werd weer getypeerd door vele fouten en slordig spel van Hurry-Up, waardoor Tongeren weer op voorsprong kwam. Bj het eindsignaal hadden de Belgen één streepje voor: 30-31.

Toeschouwers: 350.

Scores Hurry-Up: Suelmann 7, Jaspers 7, Kastner 7, Rolo 3, Puljic 2, Kevin Bos 2, Azenha Filipe en Vrgoc.

Topscorer Tongeren: Florian Glesner 6.

cover Joop Fiege

foto Archief HSP / Jos Joosten

Deel dit bericht