Isabelle Jongenelen terug op oude nest

Isabelle Jongenelen terug op oude nest

13 maart 2019, 17:04 uur

Van de Redactie– In het seizoen 2013/2014 behoorde Isabelle Jongenelen tot de selectie van Bundesligaclub HSG Blomburg-Lippe en leidde haar ploeg als topschutter naar klassenbehoud en vice-bekerkampioen. Komende zomer keer Jongenelen terug op het oude nest na een uitstapje bij concurrent VfL Oldenburg. De inmiddels 27-jarige linkspoot tekende een contract tot 30 juni 2021.

Via Bietigheim en Nantes belandde Jongenelen in 2016 in Oldenburg. Vorig seizoen was er feest vanwege winst in de Duitse beker. Maar blessures gooiden hier en daar wat roet in het sportieve eten. Uitgerekend bij het duel tegen haar nieuwe club Blomberg, in september 2017, liep de geboren Bredase een kruisbandblessure op en moest meerdere maanden vanaf de kant toekijken.

Na een uitgebreide medsiche controle wil de zevenvoudig international na de zomer weer vol aan de bak. “Ik heb lang nagedacht hoe mijn loopbaan na de zomer verder zou moeten gaan. Ik ben uiteindelijk tot het besluit gekomen dat ik nog steeds op het hoogste niveau wil speln en mijn oude vorm weer wil bereiken. Ik heb goede herinneringen aan Bomberg en wil met nieuwe ploeg opnieuw succesvol zijn.”

Ze denkt dat ze haar ervaring aan de jongere speelsters kan overdragen: “Ik ben meer dan tien jaar professioneel handbalster, heb veel meegemaakt en ben er zeker van dat ik de jonge ploeg zowel mentaal alsook met mijn harde maar faire manier van spelen verder kan ondersteunen,” straalt de opbouwspeelster haar zelfverzekerdheid uit. Altijd gevaarlijk richting doel, weten ze in Blomberg nog maar al te goed. Haar nieuwe trainer Steffen Birkner: “Mijn jonge ploeg zal van al die ervaring optimaal gaan profiteren! Ook defensief zal ze met Tessa van Zijl in het rechter aanvalsblok heel waardevol zijn,” steekt Birkner nu al de loftrompet over de toekomstige nummer 7.

30 maart eerst nog het brisante duel tussen Oldenburg en Blomberg. Voor Oldenburg zal Jongenelen tot de laatste seconde alles geven.

Naast haar activiteiten op het veld is de sympathieke studente bezig aan het afronden van haar bachelor-studie Marketing en Communicatie aan de Johan Cruyff-Universiteit in Tilburg, een universiteit speciaal voor topsporters.

Laatste update: 13 maart 2019, 17:25 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct