Nieuws

Ivar Stavast sluit aan bij HC Elbflorenz Dresden

Ivar Stavast sluit aan bij HC Elbflorenz Dresden

Van de Redactie – HC Elbflorenz Dresden was de afgelopen maanden intensief op zoek naar een spelverdeler. Uiteindelijk kwam de clubleiding uit bij Ivar Stavast (22) die rond de jaarwisseling bij ASV Hamm Westfalen opstapte en sindsdien zonder club zat. Afgelopen seizoen eindigde de ploeg als veertiende in de tweede Bundesliga, met 20 punten uit 24 duels. Stavast tekent voor één seizoen en start op 14 juli met de voorbereiding.

Stavast kon Dresden-manager Karsten Wöhler overuigen van zijn kwaliteiten. “Nadat enkele opbouwspelers de ploeg hebben verlaten zijn we blij met Ivar Stavast nog een spelverdeler met kwaliteiten te hebben gevonden. Ivar is gedreven, er is nog heel wat progressie mogelijk in zijn spel. Samen met Sebastian Greß en Arseniy Buschmann hebben we drie goede spelers voor die positie.”

In het shirt van Westfalen kwam Stavast in 18 duels tot 16 treffers. Daarvan alleen al vijf tegen zijn toekomstige werkgever. Dat had Dresdens trainer Rico Göde goed onthouden.

"Ivar is een dynamische speler, goed in de een-tegen-een situaties, een goed schot en een prima oog voor de cirkelspeler. Ik ben blij dat we met hem een optie meer in de opbouwrij hebben.”

Voor zijn vertrek naar Duitsland speelde Stavast drie jaar voor LIONS, de ploeg waarmee hij ook diverse duels in de EHF-Cup afwerkte en eenmaal Nederlands kampioen werd.

Stavast over zijn overgang naar het, vanuit Limburg gezien, verre Dresden: "Ich habe richtig Bock darauf, Handball in Dresden unter diesen professionellen Bedingungen in dieser wunderschönen Stadt zu spielen. Ich möchte mich entwickeln und der Mannschaft helfen, Punkte zu holen in der nächsten Saison. Die Vorfreude bei mir ist groß."

cover Ivar Stavast in shirt van ASV Hamm Westfalen

foto archief HSP

Deel dit bericht