Ivo Steins en Ton Robijns na afloop van LIONS - Hasselt

Zaterdagavond speelden de handballers van OCI-LIONS en Hubo Initia Hasselt hun zevende BENE-League wedstrijd en daarmee is men aanbeland op de helft van de competitie. Het was zaterdag een wedstrijd waarbij de verdedigingen van beide teams niet thuis gaven en de keepers in de eerste helft, en bij Hasselt ook in de tweede helft niet thuis gaven. Thijs van Leeuwen in het doel van LIONS kon zich in de tweede helft een aantal malen fraai onderscheiden waardoor LIONS in staat was de achterstand in enkele minuten te lopen.

Behoudens de 1-0 stond de BENE-League kampioen 48 minuten op achterstand bij 30-29 kwam men voor het eerst weer op voorsprong.  Toch wist Hasselt bij 31-32 en 32-33 de voorsprong te pakken maar de Belgische vice-kampioen ging toch in de laatste vijf minuten onderuit door tweemaal balverlies te leiden en tegen twee tijdstraffen aan te lopen van 32-33 wordt het dan ook 37-34 waarna Robyns de eindstand op 37-35 bepaalde.

De wedstrijd stond ook in het teken van de comeback van Luc Steins. De watervlugge spelverdeler speelde na vier maanden weer zijn eerste wedstrijd. Zijn aanwezig is daarbij niet onopgemerkt gebleven. In de fase dat hij in het veld stond was hij weer sturend, bepalend en onnavolgbaar in het vinden van oplossingen.

www.handbalstartpunt sprak na afloop van de wedstrijd met de twee uitblinkers. Aan de zijde van de gasten was dat spelverdeler Ton Robyns die twaalfmaal scoorden en bij LIONS was dat cirkelspeler Ivo Steins die eveneens twaalfmaal scoorde