Nieuws

Jan Gerald Mulder nieuwe coach E&O-vrouwen

Jan Gerald Mulder nieuwe coach E&O-vrouwen

Van de Redactie – Jan Gerald Mulder (40) is de nieuwe trainer/coach van de dames van Misker E&O. Hij neemt, voorlopig tot het einde van dit seizoen, de functie over van de naar de Duitse Bundesliga vertrokken Mart Aalderink. 

Jan Gerald Mulder heeft zowel als speler en trainer zijn sporen verdiend binnen de club. Vanuit de jeugd maakte hij in 1999 de overstap naar de herenselectie en speelde vervolgens 10 jaar in de eerste herenploeg om in 2009 zijn handbalcarrière te beëindigen. Hij kwam in zijn gehele carrière maar voor één club uit, E&O.

Als trainer was hij tussen 2001 en 2005 actief als jeugdtrainer bij de club. In januari 2011 werd hij aangesteld als trainer/coach bij de damesploeg die toen nog uitkwam in de eredivisie.

Mulder volgt Patrice Giron op, die vanaf dezelfde datum in functie trad als technisch manager van VfL Oldenburg (eerste Bundesliga). Tussen 2012 en 2013 was hij trainer van de jeugdselectie van het NHV, Afdeling Noord. Halverwege het seizoen 2013/2014 nam hij samen met een andere oud-speler, Erik Huizing, de taken over van de uit zijn functie ontheven Joop Fiege.

SVBO

Een paar kilometer verderop ook een mutatie in de trainersstaf: Tim Remer verlaat aan het einde van dit seizoen de damesploeg van SVBO, uitkomend in de tweede divisie. Remer was in Barger-Oosterveld bezig aan zijn tweede seizoen. Hij volgde destijds Lars Hoogeveen op naar Kwiek Raalte trok. Ook Hoogeveen stopt na dit seizoen bij de eredivisieploeg.

Deel dit bericht