Nieuws

Jan Majoor stapt op als trainer Kwiek, onduidelijkheden in Raalte

Van de Redactie– Dagblad De Stentor meldde gisteren dat coach Jan Majoor met onmiddellijke ingang is opgestapt bij de handbalsters van PCA Kwiek uit Raalte, uitkomend in de eerste divisie. Zaterdag al reisde Kwiek zonder de coach  naar Volendam gereisd voor de wedstrijd om de derde plaats (30-28 verlies). Nadat de trainer hoorde dat de club volgend seizoen niet met hem verder wil, besloot hij per direct op te stappen.

“Ik stond perplex en ben superteleurgesteld", vertelt Majoor aan Jolien Koerhuis. “Een maand terug had ik een evaluatiegesprek en was iedereen tevreden. Afgelopen donderdag kreeg ik ineens te horen dat ze niet met me verder wilden.’’

Drie redenen

Het bestuur gaf daar, volgens Majoor, drie redenen voor. “De speelsters hadden er geen plezier meer in, dertien van de vijftien gaven aan niks geleerd te hebben en zes zouden vertrekken als ik zou blijven.’’

Majoor gelooft echter niet dat dat de ware redenen zijn. “Bij de speelsters was er verbazing alom. Ik heb aangegeven dat ik niet verder kan op deze manier. Dit is zo destructief. Alles wat we hebben opgebouwd, is kapotgemaakt.”

Steengoede groep

Met Majoor stapten ook teambegeleidster Helma Oude Voshaar en medisch begeleidsters Ilonka Kamerman en Stefanique Langkamp op. Majoor: “Het is zo'n succesvol jaar met een steengoede groep. We hebben nu al meer punten dan vorig jaar over het hele seizoen en zijn topfit. Dat is geen toeval. De samenwerking met de trainer van dames 2 is geweldig, in tegenstelling tot die met de trainers van de A1 en B1. Het bestuur moet met feitelijkheden komen. Zeg eens eerlijk waarom Jan Majoor volgend jaar geen trainer van Kwiek meer is.”

Deel dit bericht