Nieuws

Janneke Vandewall en Fabienne Logtenberg stoppen bij Dalfsen

Na het eerder aangekondigde vertrek van Angela Steenbakkers en Tess van Buren naar Duitsland volgt vandaag het afscheid van Janneke Vandewall en Fabienne Loogtenberg bij Dalfsen

Met een berichtje op facebook heeft de 23-jarige Janneke Vandewall haar afscheid bij Dalfsen aangekondigd. De keepsters die afkomstig is uit het Zuid Limburgse Meerssen en 15 jaar geleden bij Marsa met handballen is begonnen kiest voor haar studie en maatschappelijke carrière.

“In eerste instantie ga ik even niet handballen” vertelt ze maar zoals zo vaak bij handballers en handbalsters die zijn gestopt kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Ook bij Vandewall zit het er in dat ze na verloop van tijd weer het doel gaat opzoeken..  “Ik denk wel dat ik na een tijdje het handbal weer ga oppakken, maar op welk niveau dat dan is weet ik nog niet”

Hebben je blessures meegespeeld bij je beslissing? “Op dit moment gaat het gelukkig goed met mijn blessures”, zo vertelt ze. Maar ik heb natuurlijk tweemaal  een zware blessure aan mijn knie gehad. Dit heeft mij wel aan het denken gezet, maar het staat los van dit besluit. Het is meer voor mijn studie en om mijn maatschappelijke carrière om die op de rit te krijgen dat ik dit besluit heb genomen"

Na haar periode bij Marsna vertrok Vandewall naar Handbal Venlo waar ze drie jaar heeft gespeeld. Vandaar ging de reis veder naar Dalfsen waar ze dan ook drie heeft gespeeld.

Het handbal heeft haar veel gebracht: Nederlands kampioen worden met de afdelingsselectie Limburg, EK's, WK's en een jeugd olympische spelen met Jong Oranje heeft ze gespeeld. Bij Dalfsen, werd ze tweemaal landskampioenschappen, won ze eenmaal de beker en de supercup. Daarnaast waren er vele mooie momenten in de Champions League en Europacup. “Momenten en ervaringen die ik nooit zal vergeten”.

Fabienne Logtenberg

Ook heeft Fabienne Logtenberg vandaag bekend gemaakt dat ze met handballen gaat stoppen. De uit het Overijsselse Boskamp afkomstige 25-jarige cirkelspeelster speelde negen jaar bij Dalfsen en heeft de opkomst van de nietige dorpsclub onder René Cloo en later onder Richard Kuijer en Peter Portegen tot een internationale sub-topclub met meegemaakt. Ondanks haar studie Medicijnen aan de universiteit in Nijmegen speelde ze ook nog voor Oranje en speelde ze mee op het EK van 2013 in Servie.

Logtenberg was de laatste jaren het boegbeeld van Dalfsen die zich in het veld ontfermde over de jonge aanwas die steeds zijn intrede deed bij Dalfsen. Zij is de enige speelster die alle prijzen die Dalfsen de afgelopen jaren heeft gewonnen ook in haar prijzenkast heeft liggen. Daar kunnen er nog twee aan toegevoegd worden. De ploeg is immers nog in de race voor de landstitel en de beker 

Deel dit bericht