Nieuws

Jasmina Jankovic voor tweede keer in Duitse Final4

Jasmina Jankovic voor tweede keer in Duitse Final4

Van de Redactie – In 2013 was ze al eens met Frisch Auf! Göppingen in de halve finale van het Duitse bekertoernooi. Vandaag verdubbelde keepster Jasmina Jankovic met dezelfde ploeg haar deelname na een zwaar bevochten zege in de kwartfinale tegen Neckarsulmer: 26-27.

Die uitslag betekent dat Nathalie Hendrikse (6 treffers), Lynn Knippenborg (4 keer) en Jill Kooij (1 keer raak) minimaal nog een jaar moeten wachten op hun deelname aan het eindtoernooi. Michelle Goos is nog herstellende van de operatie die ze vijf weken geleden aan haar kruisband onderging.

Thüringer, Dortmund en Metzingen zijn de overige drie ploegen die in het weekeinde van 23 en 24 mei in de Porsche Arena in Stuttgart gaan uitmaken wie de Pokal voor een jaar in de prijzenkast mag zetten.

                               

                                                               foto Facebook Jasmina Jankovic

 

Europees

In de EHF Cup verloor Kopenhagen het tweede groepsduel, ditmaal thuis tegen tegen Podravka: 26-28. Debbie Bont en Larissa Nüsser scoorden ieder tweemaal.

Odense pakte de tweede zege, nu was de ploeg van Tess Wester en Nycke Groot (5 doelpunten) voor 1700 fans de baas over het Poolse Lublin.

Op bezoek bij het Noorse Storhamar liep Bietigheim tegen de eerste nederlaag aan. Vorige week was er winst op het Russische Togliatti, in Noorwegen werd het een nipte 31-32 nederlaag. Maura Visser (5), Angela Malestein (3) en Laura van der Heijden (3) produceerden samen bijna een derde van de treffers voor hun ploeg.

Deel dit bericht