Nieuws

Jeffrey Boomhouwer naar Bergische HC

Het Duitse Bergische HC, dat komend seizoen weer in de eerste Bundesliga zal uitkomen, heeft voor het komende seizoen de Nederlandse international Jeffrey Boomhouwer van HT Melsungen aangetrokken .

De nieuwe linkerhoekspeler komt de ploeg versterken nadat Jan Artmann aan het seinde van het seizoen om gezondheidsreden zijn carrière gaat beëindigen. "Bij het aanvullen van de ploeg hebben we de nadruk gelegd op de speler met Bundesliga-ervaring. Jeffrey Boomhouwer is een speler die weet hoe de hazen lopen", aldus BHC-adviseur Jörg Föste.

De 29-jarige supersnelle Nederlandse international heeft sinds 2014 bij de ploeguit Noord-Hessen de bijnaam "Flying Dutchman" gekregen. Vanaf het seizoen 2018-2019 heeft hij een drie jarig contract getekend bij Bergische.

"Jeffrey heeft altijd tegen ons hele goede wedstrijden gespeeld en we rekenen nu op dergelijke sterke prestaties in het shirt van het BHC”, aldus de BHC- hoofdcoach Sebastian Hinze."

"Ik ben altijd onder de indruk geweest van de BHC, zelfs toen ik in nog bij Emsdetten speelde. Ik hoop dat de fans mij, nu ik in het shirt van BHC speel, meer zullen waarderen omdat zij misschien wel niet de beste herinneringen aan mij hebben toen ik bij de  tegenstander speelde".

Deel dit bericht