Nieuws

Jeroen Baats nieuwe trainer dames PSV Handbal

Na het vertrek van trainer coach Fred Michielsen werd al snel duidelijk dat Jeroen Baats (46) hoog op het lijstje stond bij de Eindhovense club. Het jonge damesteam van PSV heeft een lastig seizoen achter de rug, maar met opgeheven hoofd en de komst van de ervaren trainer Jeroen Baats zullen zij samen gaan bouwen aan de toekomst van PSV Handbal.

Het afgelopen seizoen begon moeizaam met langdurige blessures van een aantal routiniers en wisselvallig spel van het jonge team. Het hele seizoen heeft de groep geknokt voor lijfsbehoud maar uiteindelijk was degradatie naar de Tweede Divisie niet te voorkomen. Met Jeroen Baats als nieuwe trainer slaat PSV Handbal opnieuw de weg naar boven in. Een aantal ervaren speelsters is op de weg terug en de jonge groep is veel ervaring rijker. De ambitie is dan ook om zo snel mogelijk weer terug te keren naar de Eerste Divisie.

Het handbal Baats hem met de paplepel ingegoten. Hij begon zijn handbal carrière als speler bij EMZ in Eindhoven. Na vele jaren in de Eredivisie, bij Tachos uit Waalwijk en Bevo uit Panningen, moest Baats noodgedwongen in 2001 stoppen in verband met blessures. Hij heeft zich daarna gestort op het vak van trainer coach.

Als trainer van verschillende jeugd selectieteam startte Baats uiteindelijk in het herenhandbal. Drie seizoenen was hij het hoofd van de herenselectie van White Demons uit Berkel-Enschot. Vervolgens is Heren 2 van Bevo Hc onder leiding van Baats gepromoveerd naar de Eredivisie. Na deze mooie prestatie heeft hij verschillende functies binnen het Nederlands Handbalverbond ingevuld, zoals begeleider van de Handbal Academie en trainer coach van het Nederlands heren Beach handbalteam.

Afgelopen seizoen heeft de veelzijdige Baats de overstap gemaakt naar het dameshandbal en dat bevalt goed. Hij stond aan het roer bij de dames van VHC uit Valkenswaard. Na één jaar bij de club in Valkenswaard, waarmee hij op een zeer verdienstelijke tweede plaats is geëindigd in de Hoofdklasse D, besluit Baats om de overstap te maken naar de dames van PSV Handbal. Daarmee komt hij als trainer coach terug op de plek waar het voor hem allemaal begon: Eindhoven.  

Deel dit bericht