Nieuws

JEUGDINTERNATIONAL NYALA KRULLAARS SCHEURT KRUISBAND

JEUGDINTERNATIONAL NYALA KRULLAARS SCHEURT KRUISBAND

Van de Redactie - Gisteren is bij jeugdinternational Nyala Krullaars een scan gemaakt van haar knie, nadat ze 2 weken geleden op training geblesseerd raakte. Vandaag heeft ze een wel zeer vervelende uitslag gekregen. Het ergste scenario is waarheid geworden: afgescheurde kruisband en een operatie moet volgen.

Voor de jongeling van Kopenhagen Handbal is het seizoen al voorbij voordat het over twee weken echt begonnen is. Het WK U20, dat op 1 december in Roemenië begint, is voor Krullaars niet haalbaar.

"Eerst dachten we nog dat het de meniscus zou zijn maar de scan wees echt uit dat het de kruisband is die geopereerd moet worden," aldus moeder Nannie vanuit Kopenhagen. "Dit zag ze echter niet aankomen, vandaar haar teleurstelling uiteraard. Ze had heel goed getraind in de voorbereiding, heel gemotiveerd ook. Ze loopt nu nog makkelijk. Morgen spreken we met de arts en dan wordt de operatie voorbereid. Daarna een lange tijd van revalideren."

Jong Oranje-coach Joop Fiege was nog niet op de hoogte van de uitval van Krullaars. "Dat is een streep door de rekening. Wat erg zeg! Kijken wat we de komende weken moeten gaan doen!"

Twee weken geleden belandde ook Estavana Polman, ook na een blessure op de training, op de operatietafel. Dus ook voor haar is het seizoen al voorbij, voordat het echt begonnen is. Polman mist daardoor in elk geval het EK in Noorwegen en Denemarken, eveneens in december.

                                             

Verleden jaar bereikte Krullaars met Jong Oranje een fraaie tweede plaats op het EK U19 in het Hongaarse Györ. Het WK in Roemenië zou het laatste jeugdtoernooi voor Krullaars worden.

cover Nyala Krullaars in actie op het EK U19 in Hongarije

foto archief HSP / EHF

 

 

Deel dit bericht