Handbalshop
Jill Meijer niet naar DOS maar naar de 1.Bundesliga

Jill Meijer niet naar DOS maar naar de 1.Bundesliga

11 juni 2015, 00:00 uur

In februari meldde DOS trots voor volgend seizoen de komst van de talentvolle linkerhoekspeelsters van SEW Jill Meijer naar Emmer-compascuum. De vreugde van haar komst naar Drenthe was echter maar van korte duur want zonder maar een minuut voor DOS gespeeld te hebben is de 19-jarige Meijer alweer verhuist naar de Bundesliga.

Meijer speelt komend seizoen voor het naar de Eerste Bundesliga gepromoveerde SGH Rosengarten-Buchholz waar ook de uit Rotterdam afkomstige opbouwster Sabine Heusden onder contract staat. Tijdens de proeftrainingheeft ze memet haarsterke lichaamsbouwen vooral ook methun variabele technieken haarwerpvarianten coachSteffenBirkner kunnen overtuigen.

De In Amsterdam geboren handbalsters jeugd international kwam via Vriendschap bij VOC terecht. Op haar vijftiende verhuisde ze voor de eerste keer naar SEW maar na een jaar keerde ze weer terug naar Amsterdam om twee jaar voor VOC uit te komen Afgelopen seizoen verhuisde ze weer terug naar Nibbixwoud om dan nu de sprong te maken in de Bundesliga.

DOS coach Rob Fiege wist dat dit zou kunnen gebeuren maar had niet verwacht dat dit nu al zou gaan plaats vinden al had ze wel vertelt dat ze contact had met drie buitenlandse ploegen. “We waren dus wel op de hoogte dat als ze een contract zou krijgen ze zou vertrekken. Persoonlijk zou ik zeggen had nog een of twee jaar gewacht en neemt pas op je 21e zo’n stap, maar zo werkt het helaas niet. Dat betekend voor ons natuurlijk wel een streep door de rekening en dat we nu weer opzoeken naar een vervangster”.  

Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct