Handbalshop
Jill Meijer speelt komend seizoen voor Bayer 04 Leverkusen

Jill Meijer speelt komend seizoen voor Bayer 04 Leverkusen

01 juni 2017, 16:22 uur

Op de linkerhoekpositie heeft het Duitse Bayer 04 Leverkusen zich versterkt met de talentvolle en onlangs 21 jaar geworden Jill Meijer. Op die positie gaat zij samen met Kim Braum een duo vormen. De geboren Amsterdamse tekende een contract voor een jaar tot juni 2018 bij de nummer acht van het afgelopen Bundesligaseizoen. Meijer komt over van Celle, waar ze een seizoen heeft gespeeld en  dat is gedegradeerd uit de  Eerste Bundesliga.

Bij Leverkusen treft Meijer ook de twee Limburgse handbalsters Annefleur Bruggeman en Anouk van de Wiel die beiden het afgelopen seizoen bij Leverkusen in dienst zijn gekomen. Bruggeman vanaf het begin van het seizoen terwijl Van de Wiel halverwege het seizoen overkwam van Thüringen HC.

“Ik kijk uit naar de nieuwe uitdaging in Leverkusen”, vertelt de voormalige jeugdinternational, die afgelopen najaar ook voor Nederland B heeft gespeeld tijdens het Holland Handball Tournament. “Ik wil mij persoonlijk in het nieuwe seizoen verder ontwikkelen en met het team de best mogelijke plaats in de Bundesliga realiseren”.

In Nederland speelde Jill Meijer voor VOC en SEW. Aan het einde van het seizoen 2014-2015 vertrok Meijer vanuit SEW naar Duitsland en begon ze haar internationale carrière in het seizoen 2015-2016 bij SGH Rosengarten-Buchholz in de Eerste Bundesliga. Toen de ploeg het jaar daarop degradeerde uit naar de Tweede Bundesliga  vertrok ze naar de Eerste Bundesligaploeg SV Celle.  

Laatste update: 02 juni 2017, 10:35 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct