Nieuws

Joop Fiege en Initia Hasselt na één jaar al uit elkaar

Joop Fiege en Initia Hasselt na één jaar al uit elkaar

Van de Redactie– Trainer Joop Fiege gaat Initia Hasselt aan het einde van dit seizoen verlaten. De inwoner van Emmen is sinds de zomer van dit jaar in dienst bij de Belgische club uit de BENE-League.

Dat meldt RTV Drenthe op haar website.

Fiege heeft zich verkeken op de reistijd: twee keer per van Emmen naar het Belgische Hasselt. In België overnacht hij in een huisje. “Er is een groot verschil tussen twee uur en drie en een half uur reistijd,” legt Fiege aan RTV Drenthe uit.

Gisteren maakte Fiege zijn keuze aan het bestuur van de Belgische club kenbaar. Ze vonden het erg jammer. aldus Fiege. Hasselt startte deze zomer met veel nieuwe spelers in de selectie en maakte de afgelopen weken zichtbaar progressie. Fiege werkte goed samen met de groep, heet het.

Toch besloot Fiege voor komend seizoen op zoek te gaan naar een nieuwe ploeg. De vele uren in de auto worden voor hem simpelweg te zwaar. Hij vindt het jammer dat hij Hasselt moet achterlaten in de BENE/League.

Afgelopen week nog was Fiege met een aantal andere trainers in Frankrijk om een cursus behorend bij de licentie voor Mastercoach te volgen. Omdat in Nederland de vacatures bij de nationale topclubs zijn ingevuld gaat zijn eerste interesse uit naar Duitsland.

Deel dit bericht