Nieuws

Jordi van Erp eerste versterking Quintus in BENE-League

AD SPORT / Peter Lotman - Quintus heeft de eerste versterking voor het nieuwe BENE-League seizoen binnen. Niels van Lier van het pas geformeerde Management Team rond de mannenselectie, heeft Jordi van Erp van het Brabantse Dynamico kunnen vastleggen. “Een aanwinst voor het team en een veelzijdige speler.” Een introductie.

                              JONG TALENT KOMT OVER VAN EREDIVISIECLUB DYNAMICO UIT OSS

De 21-jarige Van Erp trainde een aantal weken mee bij Quintus en dat is hem goed bevallen. “Al snel bleek het qua klik met de andere jongens van Quintus wel goed te zitten. Ook het contact met de trainers Jack van Lier en Geert Hinskens verliep moeiteloos. Er wordt hard gewerkt, maar er is ook ruimte voor een geintje tussendoor. Ook dat is voor mij heel belangrijk, de gezelligheid. Voor mij is handbal veel meer dan alleen de zestig minuten in het veld. Quintus is voor mijn gevoel precies de club die plezier uitstraalt en dat ook koppelt aan prestaties.”

De derdejaars student Technische Bedrijfskunde aan de HAN in Arnhem begon bij Olympia’89 in Oss met handballen. Lachend zegt hij: “De regel was hier, dat als je zindelijk bent en drie jaar moest je aansluiten bij de kabouters. Daar is het dus allemaal begonnen met ons mam als trainster. Ons pap speelde vroeger in heren 1, dus ik was vanaf mijn geboorte al regelmatig in de sporthal van Olympia te vinden. Alle familie en vrienden handbalden, dus het is mij met de paplepel ingegoten.”

Vriendengroep

Inmiddels is Olympia’89 samengesmolten met DOS’80 tot Dynamico. Van Erp: “Veel van de jongens met wie ik toen ben begonnen, spelen nog altijd bij de club. Het is één grote vriendengroep, die elkaar al kent vanaf de kabouters. Op mijn elfde heb ik ons pap als trainer

gekregen (de bekende Frans van Erp, red.). Ik twijfelde om te gaan voetballen, maar toen ik voor de selectie Brabant werd gekozen, ben ik vol voor het handballen gegaan.”

Jordi van Erp bleek een groot talent. Na jaren bij de selectie/Handbalschool Brabant werd hij op zijn vijftiende opgeroepen voor Jong Oranje. Hij doorliep alle jeugdselecties en maakte bijzondere evenementen mee. “Het European Open in 2017 in Gothenburg was geweldig. Het European Championship in Wenen en het vierlandentoernooi in Roemenië vergeet ik ook nooit meer. Naast deze selecties heb ik ook deel uitgemaakt van de nationale jeugdselectie onder 16 jaar en heb ik een EK in Portugal gespeeld.”

Promotie eredivisie

In tien jaar tijd promoveerde het eerste team van Olympia’89 zes keer. “Van die zes promoties heb ik de laatste drie als speler mogen meemaken. Mijn rol werd hierin ook steeds een beetje groter. De laatste was met afstand de mooiste: promotie naar de eredivisie onder het bewind van ons pap als hoofdtrainer na beslissingswedstrijden tegen opleidingsteam Bevo. Dat hadden we toch maar mooi bereikt met dat ‘boerenvriendenteam’ waar iedereen het altijd over had.”

Jordi van Erp vindt als echte clubman hetzelfde gevoel terug bij Quintus. “En ik krijg de kans bij Quintus minuten te maken op een hoger niveau in de BENE-League. Het zal een zware opgave worden voor zowel het team als voor mij persoonlijk. Maar het is een mooi proces en ik zie dat er bij Quintus een talentvolle groep rondloopt. Er zich nog genoeg rek in om verder door te groeien. De keuze was gruwelijk lastig, omdat ik het super moeilijk vond mijn vrienden in Oss achter te laten. Maar de gunfactor voor een jongen van de club is erg hoog. En het plaatje bij Quintus past perfect bij mij en dat begrijpen ze gelukkig ook.”

Doelgericht

Coach Jack Van Lier is in zijn nopjes met de versterking. “Jordi is een erg doelgerichte speler en kan goed de hoekspelers en cirkelloper aanspelen. Daarnaast is hij creatief en heeft een goed overzicht. Het samenspel als midopbouwer met de cirkel is top. Hij had sinds oktober niet gehandbald en op een van de eerste trainingen gaf hij meteen een fantastische pass naar Rick van Ravesteijn aan de cirkel. Zijn expertise ligt vooral op de linker- en rechteropbouw, maar hij kan als rechtshander ook goed uit de voeten op rechteropbouw.”

cover Jordi van Erp, in actie voor Dynamico

foto Rachelle Fotografie

Deel dit bericht