Nieuws

Kampioen Kwiek contracteert Lars Hoogeveen als trainer

Kampioen Kwiek contracteert Lars Hoogeveen als trainer

Door Kwiek - Het is PCA Kwiek gelukt een trainer met ervaring en ambitie naar Raalte te halen voor de eerste selectie. Lars Hoogeveen maakt de overstap van NAVIQUE/SVBO naar PCA Kwiek die hiermee een jonge en ervaren trainer heeft gevonden die past bij de visie en het beleid van de toekomstige eredivisionist. Hoogeveen volgt daarmee Tonio van Rhee op die met de ploeg al 22 duels zonder puntverlies is en afgelopen zaterdag officieel kampioen werd in de eerste divisie.

Hoogeveen heeft zijn sporen verdiend als speler en trainer bij onder meer Hurry Up Zwartemeer, E&O Emmen, HSG Nordhorn-Lingen (Duitsland) en als assistent-bondscoach van Jong Oranje mannen. Met debutant SVBO is Hoogeveen nog in degradatiestrijd verwikkeld in de tweede divisie.

Hoogeveen: “Ik ben erg blij met mijn nieuwe uitdaging bij PCA Kwiek. Er staat een mooie jonge groep met kwaliteit waar de rek nog lang niet uit is. Ik heb drie geweldige jaren gehad bij NAVIQUE/SVBO, waar we met de hele vereniging hard gewerkt hebben om ons verder te ontwikkelen. Maar toen Michel Rabelink mij belde en we gesproken hadden, begon mijn eigen ambitie toch weer te kriebelen. De gesprekken in Raalte gaven me het gevoel dat ik naar een hele familiare club ga met een fris bestuur en de ambitie om samen de schouders eronder te zetten en de vereniging vooruit te brengen.”

                            

                               Lars Hoogeveen (links) en voorzitter Michel Rabelink, foto Johan Wolff

Draagvlak

Voorzitter Michel Rabelink is zeer content: “We hebben uitvoerig gesproken met verschillende kandidaten in diverse samenstellingen vanuit de vereniging. Zodoende weten we dat we draagvlak hebben in de keuze die wij als bestuur maken. Lars is een mooie mix van ervaring, ambitie, winnaarsmentaliteit en een langetermijnvisie. We gaan er vanuit dat hij een enorme bijdrage gaat leveren aan de volgende stappen van onze vereniging.”

Kampioensfeest

Aanstaande zaterdag 15 februari volgt het kampioensfeest in een naar verwachting bomvol Tijenraan, na de thuiswedstrijd tegen De Tukkers uit Albergen. Er is dan gelegenheid om het eerste team van PCA Kwiek te feliciteren en rondom de wedstrijd zijn er diverse feestelijke momenten georganiseerd.

cover Voorzitter Rabelink heet de nieuwe trainer Lars Hoogeveen welkom bij PCA Kwiek

foto Johan Wolff

Deel dit bericht