Nieuws

KAY SMITS TERUG BIJ SC MAGDEBURG

KAY SMITS TERUG BIJ SC MAGDEBURG

Van de Redactie - SC Magdeburg heeft Kay Smits voor komend seizoen gecontracteerd. Smits blijft in eerste instantie tot 2023 in Magdeburg, Hij was tussen februari en juni 2020 ook al in dienst van de Bundesligaploeg, ter vervanging van Albin Lagergren, die langdurig geblesseerd raakte.
 
"Ik ben erg blij om terug te keren naar Magdeburg. Toen ik vorig jaar hier aankwam, werd het me al snel duidelijk dat ik hier langer wilde spelen. De organisatie en het team zijn erg professioneel en creëren een hele goede omgeving om mezelf verder te ontwikkelen. Ik heb dat vorig jaar mogen meemaken'', aldus Smits, die vorige week zijn 50e interland voor Nederland speelde en benadrukt: "Ik kijk erg uit naar de komende twee seizoenen en hoop weer in een uitverkochte arena te kunnen spelen. Iedereen verlangt naar deze sfeer."
                             
 
Tijdens zijn korte 'gastoptreden in het voorjaar van 2020', na een voor hem prima verlopen EK met Oranje, liet Smits niet alleen sterke atletische prestaties zien, maar speelde hij zich dankzij zijn sympathieke manier ook snel in de harten van SCM-fans.
 
Aan het begin van dit seizoen keerde Kay Smits vervolgens terug naar zijn vorige clubteam Tvis Holstebro in Denemarken. Naast sterke prestaties in de Deense competitie blijft Kay Smits de aandacht trekken in Oranje. In de twee kwalificatieduels voor het EK 2022 tegen Slovenië een week geleden scoorde Smits 16 doelpunten.
 
"Het contact met Kay ging nooit verloren, dus het was logisch om hem terug te halen naar SC Magdeburg vanwege zijn goede sportieve prestatie dit seizoen", zegt SCM-hoofdcoach Bennet Wiegert, die eraan toevoegt: "Met Omar en Kay zijn we op die plaats goed verzorgd voor de komende seizoenen. Beide spelers zijn geboren in 1997 en hebben zeker nog niet het einde van hun ontwikkeling bereikt."
 
cover Kay Smits
foto archief HSP / foto Reza
Deel dit bericht