Nieuws

Keepster Esther de Vos met Quintus op jacht naar titel in eredivisie

Keepster Esther de Vos met Quintus op jacht naar titel in eredivisie

AD SPORT / Peter Lotman - Het mag dan geen echte landstitel zijn, de vrouwen van Quintus willen er tóch alles aan doen om kampioen te worden van de alternatieve competitie in de eredivisie. Zaterdag is het eerste duel met Handbal Venlo in Kwintsheul; een week later volgt de terugwedstrijd in Limburg.

Aanvoerster Esther de Vos van de Heulse formatie: “Het is anders dan normaal, maar als we de kans krijgen om een titel te pakken, gaan we er 100% voor.”

De dit seizoen sterk keepende De Vos heeft hoge verwachtingen van de tweestrijd. “Het is leuk om weer tegen Venlo te spelen. Venlo heeft een goed en ervaren team en is ook fysiek erg sterk. Ze hebben gevaarlijke opbouwspeelsters met wie we de eerdere wedstrijd moeite hadden in de verdediging. Daar hebben wij ons nu speciaal op voorbereid en dan moet het goed komen.”

                           ‘EEN ECHTE SCHAAL OF NIET, WE WILLEN KAMPIOEN WORDEN’

Quintus speelt eerst de thuiswedstrijd en dat moet volgens De Vos een overwinning kunnen opleveren. “Sinds vorige week mag er weer wat publiek bij zitten en die supporters hebben we zaterdag zeker nodig. Als wij gewoon ons eigen spelletje spelen, dan slaan wij de eerste slag. Uit bij Venlo wordt een stuk lastiger. Hopelijk mogen wij dan publiek meenemen. Dat zou leuk zijn voor de supporters en stimulerend voor ons.”

                                                                        Gek seizoen

Ook De Vos (25 jaar) kijkt terug op een merkwaardig jaar. “Het is een gek seizoen geweest, maar daar heeft iedereen last van. Persoonlijk merkte ik, dat ik in het begin weinig wedstrijdritme had. Tijdens de wedstrijden had ik daar best last van. Dat ging daarna steeds beter. Verder zijn wij als team gegroeid dit jaar. Vooral bij de jongere meiden zie je veel positieve ontwikkelingen. Dat is leuk om te zien. Ze gaan met stappen vooruit.”

De Corona-beperkende maatregelen hadden ook invloed op de trainingsarbeid van de Westlandse doelverdedigster. “Het afgelopen jaar heb ik helaas veel thuis gezeten. Ik heb mij niet verveeld, want dat gebeurt bij mij niet zo snel. In die periode konden we gelukkig veel buiten oefenen met trainer René Zwinkels, begeleider Wido Kruijswijk en keeperstrainer Patrick Jordaan. Afgelopen zomer hebben we veel kracht- en conditietraining buiten gedaan en gelukkig konden we ook veel keepersoefeningen doen buiten op een veldje.”

                                                                      Sterke ploeg

De Vos vervolgt: “Toen we later in kleine groepjes in de zaal mochten trainen, was het wel wat saai. We konden alleen individuele oefeningen doen en we mochten niet met contact trainen. Dat was best nog lastig. Hierdoor bleven we wél fit en balvaardig. Ik kon zelf meer aan mijn techniek werken, dus dat was wel fijn. Wij zijn blij, dat Quintus de mogelijkheden

en de middelen door middel van sneltesten kon aanbieden om te gaan trainen en spelen. We dachten dat dit alleen oefenwedstrijden zouden zijn, maar uiteindelijk werd bekend dat we toch nog die halve competitie gingen spelen. Super leuk dus.”

Quintus behaalde prima resultaten in die alternatieve competitie. De Vos: “We staan er goed voor met het team. Een aantal wedstrijden hebben we nipt gewonnen, maar dat ging heel behoorlijk. We hebben een goed gemixt team met meiden met ervaring en jonge talenten. Conditioneel en fysiek hebben we een sterke ploeg. Ik heb zelf twee keer per week intensieve keeperstraining gehad van Patrick Jordaan. Van hem heb ik veel geleerd. Tijdens de wedstrijden is hij er ook bij op de bank.”

                                                                        Uitbundig vieren

Ook het vertrek van de huidige hoofdcoach René Zwinkels en de komst van zijn opvolger Fred Michielsen komt nog even ter sprake. De Vos: “Ik zag het niet aankomen, dat René weg zou gaan. Jammer, maar dat soort wisselingen gebeuren nu eenmaal in de sport. Ik ken Fred nog niet en ik ben wel benieuwd naar hem. Ik heb erg veel zin in het nieuwe seizoen. Hopelijk kunnen we weer Europacup spelen en mag er veel publiek bij komen. Dat maakt het handballen natuurlijk extra leuk. Maar eerst dit seizoen afmaken en proberen de titel in de eredivisie te pakken. Een echte schaal of niet, als we kampioen worden, dan gaan wij dat zeker uitbundig vieren.., haha”.

cover Esther de Vos kijkt uit naar het tweeluik om de 'titel' tegen Handbal Venlo

foto archief HSP / Jet van Bergen en Henegouwen

Deel dit bericht