Nieuws

Keepster Larissa Schutrups vertrekt naar Noorwegen

Keepster Larissa Schutrups vertrekt naar Noorwegen

Van de Redactie - De 19-jarige handbalkeepster Larissa Schutrups uit Erica heeft een 3-jarig contract getekend bij de Noorse handbalclub Vipers in Kristiansand. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Larissa Schutrups is als keepster begonnen bij E&O Emmen. Afgelopen voorjaar trainde ze mee met Jong Oranje. Vorige maand nog was ze actief op het EK met Oranje U19 waar ze o.l.v. coach Monique Tijsterman tot een tweede plaats reikte.

Tijdens dat EK is Larissa ontdekt door scouts van de Noorse handbalclub Vipers, een ploeg die afgelopen seizoen als derde eindigde in de Champions League Final4 in Boedapest.  Schutrups tekent naar verwachting voor drie seizoenen maar moet eerst nog haar studie in Nederland afmaken.

Afgelopen week was Schutrups een aantal dagen op stage in Noorwegen. De club waar eerder onder meer Annick Lipman, Lynn Knippenborg en Jessy Kramer onder contract stonden, heeft een keepersprobleem door de langdurige blessure van topkeepster Katrine Lunde. De Drentse weet dat ze bij de ploeg die uitkomt op het hoogste niveau en zich de laatste twee seizoenen tot kampioen kroonde, als reservekeepster wordt opgeleid achter eerste keus Andrea Pedersen.

In het Noorse dagblad  Aftenposten wordt Schutrups, samen met haar trainer Gjekstad al voorgesteld.

Lees verder op: https://www.aftenposten.no/sport/i/e8epWl/Dette-kan-bli-Vipers-nye-malvakt

cover Larissa Schutrups, stijlvol tegen Denemarken op het EK U19

Deel dit bericht