Nieuws

Keepster Lieke van der Linden vertrekt naar Bietigheim

Keepster Lieke van der Linden vertrekt naar Bietigheim

Van de Redactie - SG BBM Bietigheim heeft voor komend seizoen de jonge, talentvolle keepster Lieke van der Linden onder contract genomen.

Naast nieuweling Melinda Szikora (Siofok KC, Hongarije) en de van een blessure herstellende Emily Sando vult de 20-jarige Lieke van der Linden het trio keepsters in de ploeg van coach Markus Gaugisch aan.

“Lieke presenteerde zich bij een aantal proefteainingen behoorlijk goed. Ze heeft een goede basisopleiding gennoten, is heel gemotiveerd en leergierig. Ze wil in Bietigheim de volgende stap in haar carrière maken.”

Van der Linden komt over van Borhave naar de tweevoudig Duitse kampioen en regerend bekerwinnaar. Bij VOC genoot ze grotendeels haar opleiding, een ploeg waarmee ze in 2019 in de EHF Cup speelde en de nationale titel won. Bij haar nieuwe ploeg ontmoet ze haar landgenoten Danick snelder, Kelly Dulfer en Inger Smits.

Lieke van der Linden: “Ik verheug me geweldig op dit nieuwe avontuur. Een mega professionele club, waar ik hoop veel van ervaren speelsters en trainers te kunnen leren.”

Ze wordt derde keepster in het hoofdteam en doet tegelijkertijd wedstrijdervaring op in de tweede ploeg die in de derde liga speelt en waarin ze keepster van het basisteam wordt.  

Deel dit bericht