Handbalshop
Keepster Helen van Beurden verhuist naar Zweden

Keepster Helen van Beurden verhuist naar Zweden

07 juni 2017, 11:14 uur

De 26-jarige uit Breda afkomstige Helen van Beurden speelt komend seizoen op het hoogste niveau in de Zweedse She competitie. Van Beurden, die in het verleden voor Internos, Fortissimo en Quintus heeft gespeeld, verhuist daarmee van Duitsland waar ze drie jaar gespeeld heeft naar Scandinavië.  

Bij de Oosterburen speelde ze twee jaar ze in de Eerste Bundesliga bij Bad Wildungen en afgelopen seizoen bij FSV Mainz05 in de Tweede Bundesliga. In Zweden gaat van Beurden spelen voor Skara HF dat het net afgelopen seizoen via de nacompetitie zich wist te handhaven op het hoogste niveau.

"Ik solliciteerde naar de Zweedse competitie in de hoop om weer een geheel nieuwe uitdaging te krijgen en dacht dat Skara precies kon bieden wat ik zocht. Een nieuw land en een andere manier van handbalspelen", vertelt Van Beurden op de vraag waarom ze naar Skara verhuist

Haar eerste indruk van de club en kennismaking met de speelsters was zeer positief. “Ik kijk dan ook uit naar het komende seizoen om voor Sakra te kunnen gaan spelen”, zegt ze na een bezoek  aan de sporthal waar ze een paar keer mee getraind heeft met de speelsters van de club  Haar persoonlijk doel is om haar ervaring uit te breiden en nieuwe dingen te leren, in een nieuw land, maar ook hard te werken om het team te helpen om de doelstellingen in de Zweedse competitie te bereiken

Skara HF's coach Andreas Johansson is erg blij met de nieuwe aanwinst. “Met Helen hebben we een keepster die uiterst bedreven is in het lezen van de schutters van een afstand en dat schrikt tegenstanders af.  Daarnaast heeft een groot ontwikkelingspotentieel, niet in het minst omwille van haar lengte. Ze is een goede keepster, maar met de behulp van onze keeperstrainer Joakim Svenssons, kunnen we laten zien dat ze haar hoogtepunt nog niet heeft bereikt” 

Laatste update: 07 juni 2017, 11:30 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct