Keepster Yara Ten Holte begint aan buitenlands avontuur

Keepster Yara Ten Holte begint aan buitenlands avontuur

08 augustus 2018, 09:34 uur

“Bij BVB Dortmund verwacht ik nog een aanzienlijke verbetering”

Door Redactie -Met de nieuwe coach Norman Rentsch zullen de handbalvrouwen van Borussia Dortmund het komende seizoen worden geconfronteerd met een aantal versterkingen. Doel daarbij is om de gevestigde clubs in Bundesliga bij de vrouwen aan te vallen. Nieuw in het team is de 18-jarige Yara Ten Holte. De doelverdedigster komt over van het Nederlandse ‘opleidingsinstituut’ Morrenhof Jansen/Dalfsen en gaat de concurrentie aan met de ervaren Clara Woltering en haar 20-jarige landgenote Rinka Duijndam.

Yara Ten Holte tekende een contract voor drie jaar bij Dortmund. In haar ploeg is de positie onder de lat driedubbel bezet. Maak je je geen zorgen dat je in principe in de tweede ploeg je wedstrijden moet gaan spelen?

Yara Ten Holte: “De tweede ploeg is zeker een optie, maar met mij is afgesproken dat de eerste ploeg altijd voorrang heeft. Ik geloof dat er  door concurrentie en kwaliteit van de trainingen verdere progressie in mijn ontwikkeling mogelijk is. Dat zou niet meer mogelijk zijn geweest in Dalfsen

Achttien jaar is, juist voor een keepster, nog een jonge leeftijd. Is het niveau van de Nederlandse eredivisie dan zo laag?

Yara Ten Holte: “Op 14-jarige leeftijd speelde ik al in de Nederlandse eredivisie en was voor het tweede jaar op rij de beste keepster. Ik had afgelopen zomer al met mijn manager gesproken dat ik de stap naar het buitenland wilde maken.”

Dortmund bood de beste faciliteiten voor een overstap. De ploeg gaat met een nieuwe coach het seizoen in. Waarom heb je de club gekozen?

Yara Ten Holte: “Ik had goede gesprekken met het management van de club. Ook Mandy Burrekers, die tot een jaar geleden ook bij BVB keepte, gaf me veel informatie.”

Waren er ook andere aanbiedingen?

Yara Ten Holte: “Ja, ik had een paar andere contacten met ploegen in de eerste divisie van sterke Europese competities. Voor BVB echter de meeste argumenten. Ik ben ook in staat om thuis te komen uit Dortmund en mijn sportwetenschappelijke studies voort te zetten. Hoewel, dit werkt als een afstandsonderwijs. Maar van tijd tot tijd moet ik echt aanwezig zijn op de universiteit.”

Je spreekt heel goed Duits. Waar heb je de taal geleerd?

Yara Ten Holte: “Toen ik 10 jaar oud was, verhuisde mijn familie een half jaar naar Oostenrijk. Ik ging daar vijf maanden naar school. Dan leer je toch snel een deel van een vreemde taal.”

Laatste update: 08 augustus 2018, 11:30 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct