Nieuws

KELLY DULFER TEKENT BIJ GYÖR

Met ingang van het seizoen 2024/2025 speelt Oranje-international Kelly Dulfer (29) voor de Hongaarse topclub Györi ETO KC. De Schiedamse, nu nog onder contract bij het Duitse Bietigheim, tekent voor drie seizoenen (twee plus een zoals dat heet) bij de club waar ze teamgenote wordt van Rinka Duijndam. Dat meldt de club vandaag op haar website.

Voor Yvette Broch komt er na dit seizoen een einde aan haar tweede verblijf in Györ waar ook spelverdeelster Stine Oftedal (30) een punt achter haar carrière zet. Van Team Esbjerg komt gelijktijdig met Dulfer de Noorse international Kristine Breistøl over.

NIET MAKKELIJK

“Geen makkelijke beslissing om Bietigheim na dit seizoen te verlaten,” aldus Dulfer op de clubsite. In januari had Dulfer bij de club uit Zuid-Duitsland nog een contract tot 2025 ondertekend. Nu dan de overstap naar vijfvoudig CL-winnaar Györ. “Györ is voor mij een van de grootste clubs in het vrouwenhandbal,” laat Dulfer optekenen. De club die financieel fors ondersteund wordt door het Duitse automerk AUDI, kent voldoende faciliteiten om topspeelsters naar het noorden van Hongarije te halen. “Ik voel dat het het juiste moment is om nog één keer deze stap te zetten. Mogelijk is daarbij deelname aan de FINAL4 in Boedapest de kroon op mijn lange carrière.”

In 2021/2022 kwam Dulfer over van Dortmund en had vervolgens een groot aandeel in de successen van de club: 63 duels ongeslagen in het seizoen 2022/2023. Titels, beker en Super Cup werden meermaals naar Zuid-Duitsland meegebracht. In 2022 was er winst in de European League. Dit seizoen speelt Bietigheim in de CL, met vier uit twee voert de ploeg samen met Györ de ranglijst aan in groep A. Op 11 november ontmoet Dulfer haar nieuwe werkgever in het CL-thuisduel, een week later is de return.

Dekkingsspecialiste en linkeropbouwer Dulfer speelde eerder onder meer voor Ventura, Quintus, DOS en Dalfsen voordat ze via Oldenburg, Kopenhagen en Dortmund bij Bietigheim belandde. In oktober 2013 debuteerde Dulfer in Oranje waar ze inmiddels tot ruim 150 caps en meer dan 200 treffers is gekomen. 

Nycke Groot speelde tussen 2015 en 2019 eveneens voor Györ, driemaal won ze met de ploeg de Champions League. Yvette Broch mocht bij Györ tweemaal genieten van de winst in de CL.  

cover Kelly Dulfer trekt volgende zomer het groen-witte tenue van Györi ETO KC aan

foto EHF

Deel dit bericht