Nieuws

KIEL GESTOPT DOOR CELJE; EERSTE CL-ZEGE PSG

KIEL GESTOPT DOOR CELJE; EERSTE CL-ZEGE PSG

In speelronde 2 van de Champions League bij de mannen woensdag en donderdag acht duels. Verrassend is de nederlaag die THW Kiel - zonder aanvoerder Domagoj Duvnjak (privé-redenen) - opliep bij Celje: 38-36 voor de Slovenen na een 17-14 ruststand. Lijnspeler Patrick Wiencek kroonde zich met tien treffers tot topscorer bij de gasten. Aleks Vlah was prikte er negen binnen. Verleden week opende Kiel met winst op Elverum, Celje moest in Aalborg buigen.

Elverum redde het opnieuw niet tegen Aalborg en incasseerde de tweede verliesbeurt: 25-33. Hoxer (7), Hansen en Nielsen (elk 6) waren de succesvolste schutters aan Deense kant.

PSG liet in ronde een, op bezoek bij Vesprem, nogal wat kansen liggen, met een 34-36 nederlaag tot gevolg. Met name de Poolse lijnspeler Kamil Syprzak verzaakte op de beslissende momenten. Vanavond in eigen hal maakte de Pool tegen Wisla Plock in de eerste helft zijn eerdere missers meer dan goed: 7 uit 7 bij een 18-16 ruststand. Luc Steins wist in die eerste dertig minuten tweemaal het net te vinden. Na de pauze werd het verschil stap voor stap groter: via 23-19 en 28-21 stopte de teller bij 37-33. Syprzak nam negen  treffers voor zijn rekening, Steins kreeg in totaal zes streepjes. Volgende week donderdag gaan Steins c.s. op bezoek in Magdeburg.

Porto ontving Veszprem en had halfweg al grotendeels het nakijken: 12-16. Eenmaal na rust de marge op vijf (14-19), zes (18-24) en zeven (19-26) was voldoende om de twee punten richting Hongarije te sturen: 28-35. Nenadic (8), Elisson en Strlek (ieder 4) waren in goeden doen bij de Hongaren.

Donderdag nog de onvervalste topper tussen Barcelona en Kielce, een herhaling van de CL-finale 2022: toen wonnen de Catalanen na strafworpen met 37-35.

Ook donderdag op het menu: de tweede CL-wedstrijd van Kay Smits met Magdeburg. Om 20:45 uur volgt de beginworp tegen het bezoekende Zagreb, te volgen op www.ehftv.com. SCM opende vorige week met winst in Boekarest, Zagreb keerde puntloos terug van het bezoek aan GOG.

Twee laatste duels op speeldag 2: GOG ontvangt Bucarest, Nantes is gastheer voor Szeged.

Denemarken

In de Deense competitie gebruikte Esbjerg het uitduel met Skanderborg als opwarming voor het CL-treffen komend weekeinde met het Noorse Storhamar: 26-33 winst. Breistol (8) en Tranborg (5) waren succesvol voor de gasten.

Odense ging op bezoek bij Randers en liet de thuisploeg kansloos: 24-32. Housheer (7), Vollebregt (2) en Van Wetering (4) kwamen op het scoreblad.

Duitsland

Het vooruitgeschoven duel tussen Bietigheim en Neckarsulmer werd afglast. Reden: bij de Zuid-Duitse ploeg waren teveel speelsters vanwege ziekte niet beschikbaar. Bietigheim, met Dulfer en Smits, komt zondag in actie bij CSM Bucuresti in de CL.

Frankrijk

Bij de vrouwen twee duels: Metz reisde naar Celles en won met duidelijke cijfers: 26-37. Debbie Bont scoorde tweemaal. Brest Bretagne, met Merel Freriks, reisde naar Nice aan de Côte d'Azur en pakte de vierde competitiezege in evenzovele duels: 29-32. In de CL wacht zaterdag het uitduel bij Ferencvaros: met 0 uit 2 – verlies tegen CSM en Kristiansand - is de ploeg matig gestart in de groepsfase van de Champions League.

Zweden

In de Zweedse tweede divisie Allsvenskan komt het donderdag in speelronde 2 tot het duel tussen Boden – waar Kalia Klomp onder contract staat – en Kroppskultur, met nieuwelingen Mariël Beugels en Lianne van Sleeuwen. Beide ploegen openden het seizoen met duidelijke zeges.  

cover Beeld uit het duel tussen Celje en THW Kiel

foto EHF

Deel dit bericht