Nieuws

THW KIEL HENGELT KARL WALLINIUS BINNEN

THW KIEL HENGELT KARL WALLINIUS BINNEN

Nog voor de start van de voorbereiding heeft THW Kiel nog een nieuweling binnen boord gehaald. Van het Franse Montpellier HB komt de 23-jarige Zweedse opbouwer Karl Wallinius over, hij tekent voor vijf jaar  en speelt opnieuw onder nummer 49. De Duitse topclub ging op zoek naar een vervanger voor de langdurig uitgeschakelde Noor Sander Sagosen die na dit seizoen overstapt naar Kolstad Handbal. Wallinius reist meteen mee met de ploeg richting Graz voor een trainingsstage.

Na cirkelspeler Petter Øverby, doelman Tomas Mrkva en opbouwer Eric Johansson is Karl Wallinius de vierde nieuweling. Uit de eigen jeugdopleiding stromen Ben Connar Battermann en Henri Pabst door.  

Wallinius werd geboren in Lund, begon met handballen bij  LUGI HF Lund, waar hij op 17-jarige leeftijd een profcontract ondertekende. 141 duels kwam hij in actie, met 339 doelpunten. In 2021 vertrok de 1.99m grote en 103 kg zware opbouwer naar Montpellier. Met die ploeg speelde hij in de Champions Leageu. In 28 competitieduels scoorde de Zweed 79 keer, in de CL kwam hij tot 49 treffers. In de nationale ploeg kwam hij 15 keer in actie, waarbij alle negen duels bij het EK in Hongarije waar Zweden Frankrijk in de finale versloeg. Wallinius scoorde daarbij de eerste vier van de inmiddels 13 doelpunten.  

Montpellier reageerde zeer snel op het vertrek van de Zweed en nam Andreas Holst Jensen over van de Deense vice-kampioen Aalborg Haandbold.
 

cover Vierde nieuweling bij THW Kiel: Karl Wallinius

foto THW Kiel

Deel dit bericht