Nieuws

KNAPPE ZEGE HELLAS; RUIME WINST WHC/HERCULES; EHC TE TAM

AD SPORT / Peter Lotman - In de eredivisie leverde Hellas een uitstekende prestatie door in Emmen het sterke E&O met miniem verschil te verslaan: 34-35. WHC/Hercules had in Almere minder moeite met Havas dan verwacht. Het werd 26-36 voor de gemotiveerd spelende Hagenaars. EHC kon het niet bolwerken bij Dynamico en verloor met 31-27.

HELLAS

Het was vooraf geen uitgemaakte zaak, dat Hellas in Emmen zou winnen. De thuisclub was bezig aan een goede serie en is altijd moeilijk te kloppen in eigen huis. Dat bleek ook wel, want de Hagenaars moesten alles uit de kast halen om de twee punten mee terug te nemen. Zij hadden daarbij, moet eerlijk worden toegegeven, ook wel het geluk aan hun kant, vond coach Joris Witjens. “We zijn al met al goed weggekomen daar”, aldus de immer realistische oefenmeester.

Hellas begon slap in de dekking en E&O speelde heel bevlogen en doelgericht. Witjens: “Wij waren steeds een stapje te laat en aanvallend veel te naïef. We liepen onszelf steeds vast met slappe afrondingen.” Dat zorgde voor een 8-2, 13-5 en 14-7 achterstand, die Hellas bij de rust iets kon terugbrengen tot 19-15.

In de tweede helft was de verdediging van de Hagenaars beter op orde en werd er ook meer gebruikt gemaakt van de snelle omschakeling. Dat resulteerde halverwege het tweede bedrijf in een gelijke stand en zelfs een voorsprong bij 24-25 en 25-27. In de hectisch slotfase bij 30-30 en 34-34 kon de partij alle kanten op. Een gelijkspel leek de meest voor de hand liggende uitslag te worden, maar Martijn Poot zorgde drie seconden voor het einde voor de winnende treffer. En dus voor de uitzinnige vreugde bij de dolgelukkige Hellenen, die als team hadden gestreden tot het einde. Kevin Pronk met negen doelpunten en Ismael Fakhir waren de uitblinkers aan Haagse zijde.

WHC/HERCULES

Het team van het technisch duo Wesley Hage/Nick Masmeijer had minder moeite met Havas dan verwacht. De Hagenaars liepen al snel weg naar 4-10 en hadden bij de rust met 11-19 al een gunstige marge die verder niet meer in gevaar kon komen. Havas kon af en toe wat terug doen door de altijd slimme Theo van de Berg die tot acht doelpunten kwam vooral uit listig genomen strafworpen.

Coach Hage: “We zijn ons eigen spel blijven spelen en hebben daardoor veel kansen gecreëerd. De vibe in de groep was goed. We zijn tevreden met de overwinning van tien doelpunten verschil. Als team een ruime voldoende behaald.” Koen Houdijk was met zijn doelgerichtheid opnieuw de aanjager van het team. Met negen doelpunten was hij ook de topscorer en zonder twijfel de Man-of-the-Match. Prima spelverdeling, veel scorend uit diverse posities en ook goed verdedigend. Ook keeper Ole van Grieken mocht rekenen op een dikke voldoende. Ziggy Eijsenring (knieblessure) en Jari van de Moosdijk (niet helemaal fit) bleven aan de kant.

Doelpunten: Koen Houdijk (9), Tim Frenk (7), Lars Vogelaar (5), Jonah Baak (3), Erwin Roeleveld (3), Luca Baak (3), Mark Broers (3), Mitch Giezeman (2) en Thimo Bakker (1).

EHC

Er was na de overwinning van vorige week bij EHC toch een beetje gerekend op de twee punten bij Dynamico. Die kwamen er echter niet, want de thuisclub beschikte over meer energie en won dus verdiend met 31-27. Coach Hedi Boumnijel was dan ook niet tevreden: “Wij speelden de wedstrijd zonder focus en zonder pit. Er was te weinig beleving. En ook verdedigend was het allemaal te matig. Te weinig spelers haalden hun normale niveau.”

Even leek EHC tegen het einde nog de mogelijkheid te hebben voor een punt door sterk keeperswerk van Niels de Vrijer. “Maar dat zou onverdiend zijn geweest”, vond coach Boumnijel. ”Wij maakten te veel individuele fouten en dan verlies je terecht.” Daan Kulker en Zijad Dzidic ontvingen in de slotfase nog een rode kaart.

Doelpunten: Tim Lammers (5), Daan Kulker (5), Wessel de Rijk (4), Youri Verschut (4), Zijad Dzidic (3), Djimmy Nolet (2), Lennart Oorburg (1), Dave Uijtdewillegen (1), Jermaine Taco (1) en Jay Lucas (1).

cover Koen Houdijk scoorde negen keer voor WHC/Hercules

foto IMV fotografie

Deel dit bericht