Nieuws

Koploper Esbjerg onderuit bij Horsens, ook verlies Kopenhagen

Koploper Esbjerg onderuit bij Horsens, ook verlies Kopenhagen

Van de Redactie – De twintigste speelronde in de Deense competitie bij de vrouwen bracht een paar leuke en verrassende uitslagen. Zo verloor koploper Esbjerg verrassend bij de in degradatienood verkerende debutant Horsens Elite: 26-24 (14-13). De thuisploeg nog steeds zonder keepster Claudia Rompen die herstellende is van een hoofdblessure. Bij de gasten kwam Estavana Polman niet tot treffers.

Ook Kopenhagen leverde, op bezoek bij nummer 3, Viborg, de punten in: 33-30 (17-15). Beide teams wisselen nu van plaats. Voor de ploeg uit de Deense hoofdstad scoorden Larissa Nüsser (3) en Debbie Bont (7). Nyala Krullaars kwam niet in actie.  

Odense, zonder Tess Wester – behandeling van een rugblessure op Papendal - en Nycke Groot had in het uitduel bij Skanderborg geen grote problemen met de nummer voorlaatst: 19-30. Odense volgt Esbjerg nu op vier punten. De nummers een tot en met acht spelen na afloop van de reguliere competitie in de kampioensgroep voor de Deense titel.

In de EHF Cup bij de mannen scoorde Kay Smits voor zijn nieuwe werkgever Magdeburg vier keer in het uitduel bij Ademar Leon. Met de maximale score uit twee duels voert de Duitse ploeg groep C aan.

Kiel won het thuisduel tegen het Hongaarse Veszprem in de Champions League en is zeker van kwalificatie voor de achtste finales. Blijft de huidige koploper in de Bundesliga over twee duels nog steeds groepshoofd, dan mag men de tussenronde overslaan en stroomt de ploeg in de kwartfinale van het hoogste Europese toernooi weer in.

In de Poolse competitie bleef Iso Sluijters met Zabrze op de derde plek na winst in het uitduel op Lubin, de nummer 8. Kielce en Wisla Plock staan op een en twee.

Deel dit bericht