Nieuws

KORT NIEUWS - WEEK 4

KORT NIEUWS - WEEK 4

Op deze plaats voor u verzameld: korte nieuwsberichten, uit binnen- en buitenland. Clubs kunnen hun informatie voor dit wekelijks overzicht doorsturen naar:

http://redactie@handbalstartpunt.nl                                                                     update 27 januari 2023   

OVERZICHT UITSLAGEN EN STANDEN VAN DE LANDELIJKE COMPETITIES VINDT U OP:

http://www.handbalstartpunt.nl/uitslagen      

11, Yvette Broch (32) heeft haar contract  bij het Hongaarse Györ met één seizen verlengd tot de zomer van 2024. Vorig seizoen verruilde de oud-international CSM Bucuresti voor de Hongaarse topclub waar ze ook tussen 2015 en 2018 speelde. Bij Györ krijgt ze de Deen Ulrik Kirkeliy - huidig coach van Odense - als opvolger van de Spanjaard Ambros Martin. De Deense Anne Mette Hansen stapt over naar Metz, de Braziliaanse Bruna de Paula verlaat Metz en sluit aan in Noord-Hongarije.

Met Györ is Broch nog in de race voor de titel - concurrent Ferencvaros is de te kloppen ploeg - en heeft de kwartfinale van de Champions League zo goed als bereikt.

10.  Coach Jan Majoor en Helma Oude Voshaar nemen na dit seizoen afscheid van DSVD. Dat meldt de club op haar website. Tussen club en technische staf bestaat een verschil van mening over het te volgen beeleid. Majoor en Oude Voshaar willen van DSVD dé opleidingsclub in de regio Twente maken maar aan dat proces kan de club uit Deurningen niet voldoen.

“Wij zien dat de afgelopen maanden steeds meer jeugddivisiespeelsters de weg naar DSVD wisten te vinden. Het bestuur vindt echter dat dit ten koste gaat van de eigen jeugdspeelsters en de kansen die zij krijgen om zich door te ontwikkelen,” akdus voorzitter Beek. “We willen niet dat jeugdspeelsters aangetrokken worden om dat hoogste niveau te halen.”

Majoor (63) kwam in de zomer van 2021 naar DSVD, eerder was de oud-speler van onder meer Blauw Wit als trainer actief bij Kwiek en AAC.

9. In de midweekste competitieronde in Denemarken (vrouwen) vier duels. Horsens, met drie uit drie voor lijnspeelster Tamara Haggerty, pakte in eigen huis belangrijke punten tegen Ringkobing, de ploeg van Marit Huiberts, die zeven stops had: 31-27 (12-19).  Om bij de eerste acht ploegen te geraken voor de play offs om de titel moeten Haggerty en Rompen nog een achterstand van drie punten - een duel meer - op Aarhus zien goed te maken: 13 tegen 10.

Koploper Odense, met elf keer Dione Housheer, driemaal Van Wetering, tweemaal Vollebregt en eenmaal Abbingh (zij verhuist na de zomer voor twee seizoenen naar Kristiansand) won afgetekend met 38-27 van Skanderborg. Esbjerg pakte thuis flinkm uit: 42-28 tegen Viborg. Acht keer Reistad, zeven keer Tranborg.

8. Vijf seizoenen geleden verhuisde Tom de Bruin (27) van HARO naar Quintus. Daarna speelde hij kortstondig voor 'grensclub' DHK Flensborg in de derde Duitse Bundsliga. In 2020keerde hij terug bij Aalsmeer en vierde twee nationale titels. Dit seizoen kwam hij niet in aanmerking voor de hoofdmacht. Met Feyenoord in de eredivisie (negen punten, plek 12) wil De Bruin de marge met hekkensluiter Havas (5 punten) de komende wedstrijden vergroten om uit de degradatiezone weg te komen.

7. Mart Aalderink gaat tot het einde van dit seizoen als hoofdtrainer aan de slag bij het in degradatienood verkereden Neckarsulmer Sport Union. De club verloor tijdens de zomerstop liefst tien speelsters en slaagde er niet in op tijd de ploeg in de juiste samenstelling te formeren. Dat kostte coach Tanja Logvin en technisch manager Gerard Husers twee weken geleden hun positie. De oud-speler van Hurry Up begint vanavond met een uitduel bij regerend kampioen en CL-deelnemer Bietigheim.

6. Dario Polman verlengt zijn contract bij Bevo HC - Bestuur en technische staf van Bevo hebben het contract met aanvoerder Dario Polman met twee jaar verlengd. De 30-jarige spelverdeler is al jaren een grote aanjager en inspirator in het aanvalsspel van de Noord-Limburgse BENE-Leagueploeg. Dario geeft zelf aan nog niet klaar te zijn om te stoppen. “Bevo Hc is een fantastische club, waar ik me goed thuis voel. Ik heb hier een mooie combinatie van handbal met werk via een sponsor binnen het netwerk van de club. Ik ben pedagogisch medewerker in de
kinderopvang, ondersteun op een basisschool en geef diverse handbaltrainingen aan talentvolle spelers in de regio”. Het aanblijven van een ervaren speler als Dario is heel belangrijk bij de verdere ontwikkeling van de jonge talenten.

5, Voor LIONS-speler Joao Jacob Ramos zit het seizoen er op. Tijdens een oefenpartijtje raakte de Portugees ernstig geblesseerd aan zijn knie. "Nog niet helemaal duidelijk wat de diagnose is," aldus de 31-jargie Portugees. "Gevreesd wordt dat ik de kruisband heb afgescheurd en een operatie noodzakelijk is." Daarmee komt er een vroegtijdig einde aan het seizoen bij de Limburgse medekoploper in de BENE-League die ook nog gaat spelen in de Handbal.NL League om de landstitel en het bekertoernooi.

4. Alina Grijseels van Dortmund naar Metz - Dat maakte de clubleiding van de Duitse club begin deze week bekend. De 26-jarige internationale tekent bij de ploeg van coach Emmanuel Mayonnade een contract tot 2025. Eerder al maakte Yara ten Hole de overstap bekend bekend naar het Deense Odense. Metz haalde, naast Grijseels, ook Lucie Granier, Anne Mette Hansen en Djazz Chambertin binnen voor komend seizoen. Bij Debbie Bont, vanaf 2020 uitkomend voor de Franse topploeg, loopt het contract deze zomer af. 

3. De overeenkomst tussen trainer Maurice Feringa en Wijhe’92 wordt met minimaal één seizoen verlengd. Deze week ondertekenden beide partijen een nieuw contract voor het komende seizoen.

Het gaat de handbalsters van Wijhe dit seizoen voor de wind. Deze week verraste de ploeg met een knappe bekerzege op E&O, waardoor het zich bij de laatste zestien van Nederland voegde. Ook in de competitie doet Wijhe het erg goed. Van de elf gespeelde wedstrijden werden er negen gewonnen. Vlak voor de kerststop pakte de ploeg de koppositie in de tweede divisie A.

Feringa hoopt aan het einde van het seizoen nog steeds op de eerste plek te staan, al is promotie geen vereiste voor hem om bij Wijhe te blijven. “Ik blijf nog een jaartje, ongeacht welke divisie”, aldus de hoofdtrainer.

2. Ex-Volendammer Florent Bourget verruilde na ongeveer een half jaar het Franse xxxxx voor een nieuwe Griekse club, Olympiacos, koploper in de hoogste Griekse, met één punt voor op AEK Athene. De 24-jarige spelverdeler kreeg te weinig speeltijd en besloot de overstap te wagen.

1. Volendam heeft inmiddels afscheid genomen van de Zweed Zlatko Pavicevic (30). Hij besloot, na veel blessureperikelen, terug te keren naar zijn vaderland. Anderhalf jaar geleden stapte de Zweed over van AIK Handball en speelde in Nederland meteen mee om de prijzen: het duel om de landstitel met Aalsmeer ging echter verloren. Op de positie van Pavicevic komt nu de jonge Lucas Schneider voor in de plannen van coach Geert Hinskens.

Deel dit bericht