Nieuws

Kort nieuws deel 17

Kort nieuws deel 17

Korte berichten….                                                                                                     update 14 mei

Wat lazen we in de media? nieuwtjes, korte berichten, leuk om te weten....

* Dinsdagavond, tijdens het eerste play off-duel om de Deense titel, werd Estavana Polman nog door haar ploeggenoten zwaar geblesseerd van het veld gedragen. Vorig jaar juli scheurde de Oranje-international haar kruisband, een zware revalidatie volgde, het EK ging aan haar voorbij. Kort na haar rentree bij club en Oranje sloeg het noodlot opnieuw toe. Onderzoek wees de agelopen dagen uit dat de meniscus in de rechter knie opnieuw een flinke tik heeft opgelopen. Een operatie is niet aan de orde, deelname aan de Spelen in Tokio zijn uit het zicht.
 
* Erik Blaauw kiest na deze zomer voor Hurry Up. Hij komt over van Kras Volendam:
 
* Iva van der Linden (23), in de tweede Bundsliga sinds 2018 actief voor SG 09 Kirchhof, heeft een contract getekend bij Spreefüxxe Berlin. Daar ontmoet ze haar landgenoten Lynn Molenaar, Bo Dekker, Fem Boeters, Djazzmin Trabelsi en Lisan Kruijswijk. Berlin staat op de drempel van promotie naar de Bundesliga en zal dan, als uiteindelijke nummer twee achter kampioen Zwickau, de promotie/degradatiewedstrijden met de nummer 13, waarschijnlijk FA Göppingen.
 
* Ook de pas 18-jarige Elyne van der Linde kiest voor Fortissimo. De opbouwster komt over van HV Houten waar ze haar handbalcarrière begon. Ze ziet bij de club uit Cothen nieuwe uitdagingen om zich verder te ontwikkelen. Dat combineert ze samen met haar opleiding tot fysiotherapeute. Coach Ronald van de Kamp is blij met de keuze die Elyne heeft gemaakt. ”Elyne is leergierig en heeft een zeer goede instelling om er uit te halen wat er in zit. Iedere training zie ik haar nu al stapjes maken, ze is een interessante speelster om mee te gaan werken,” aldus de nieuwe coach. Zondag 30 mei oefent Fortissimo in eigen hal om 14 uur tegen DSVD.
 
* Jorn Smits zet zijn handballoopbaan voort in Denemarken. Na de zomer sluit hij aan bij competitiegenoot Lemvig Handbold. Begin dit jaar stapte de Oranje-international over naar de ploeg van zijn jongere broer Kay, Holstebro. Met die ploeg staat hij in de halve finale om de Deense titel.
 
* Na zes seizoenen stopt keepster Michelle Smeekens bij Initia Hasselt, de ploeg waarmee ze twee landstitels mocht vieren. "Zes seizoenen lang niet enkel op sportief vlak het beste van mezelf proberen geven, maar ook als vrijwilliger mijn beste beentje voorgezet," klinkt het bij het aangekondigde afscheid. "Uiteraard had ik me mijn laatste wedstrijd of seizoen bij deze club wel anders voorgesteld. Soms moeten er nu eenmaal keuzes worden gemaakt waar we zelf gelukkiger van worden.Wat de toekomst zal brengen is nog onbekend, maar dat het tijd is voor een nieuw hoofdstuk, dat is zeker!"
 
* In de Spaanse media wordt Carlos Ortega steeds meer genoemd als opvolger van coach Xavi Pascual bij Barcelona, in het bezit van 59 titels met de Catalaanse ploeg. De trainer van Hannover-Burgdorf, sinds 2017 actief en driemaal deelnemer aan de FINAL4 in het Duitse bekertoernooi, heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij ooit een keer die trainerspost ambieert bij de club waarvoor hij tussen 1994 en 2005 als speler actief was. Probleem: Ortega heeft nog een contract tot 2022. Barcelona, opgezadeld met torenhoge schulden, zou dit contract willen afkopen zodat Ortega deze zomer aan de slag kan. "Anders wordt het een jaar met een interim-trainer," aldus de Spaanse clubleiding.
 
* Kristy Zimmerman (26) verlaat deze zomer na twee jaar Bourg de Peage en stapt over naar Saint Amand. Momenteel is Zimmerman met haar ploeg actief in de kampioensgroep en bezet met Nice een gedeelde zevende plek met 36 punten uit 19 duels. Degradatie zit er niet meer in. Wel voor Saint Amand dat met nog vier duel te gaan, drie punten voor staat op het Merignac van Sanne van Olphen (38 tegen 35 punten). Eerder speelde Zimmerman voor Dalfsen en het Duitse Göppingen.
 
* Dragan Vrgoc plakt er nog twee jaartjes aan vast bij Hurry Up. De 29-jarige Kroatische lijnspeler had de keuze tussen een langer verblijf in Drenthe of ingaan op aanbiedingen uit binnen- en buitenland. Vrgoc kwam in 2016 over vanuit Turkije en speelde eerder voor het Portugese Benfica. Ook Bernie Vermeer en doelman Boris Tot verlengen in Zwartemeer.
 
                                             

                                                     Dragan Vgroc, foto archief HSP / Hans Khoe

* BIJ E&O keert na de zomer Calvin van der Scheer (20) na twee seizoenen niet meer terug: hij verhuist naar Amsterdam voor zijn studie. Bij welke club Van der Scheer aan de slag gaat, is niet bekend. Onlangs maakte hij een aantal proeftrainingen mee bij Aalsmeer.

* Ook rechter hoekspeler Joost Verjans zet er binnenkort in Emmen een punt achter.

* Lino Janssen stopt na dit seizoen bij LIONS. “Ik ga lekker wat anders doen,” aldus de 29-jarige flankspeler die tussen 2014 en 2017 mooie successen met de Limburgse club meemaakte: drie titels, drie bekers, tweemaal Supercup en winnaar van de BENE-League. In het seizoen 2015/2016 speelde hij met LIONS in de groepsfase van de EHF Cup.

                             

                 Lino Janssen, bezig aan zijn laatste maanden bij LIONS, foto archief HSP / foto Reza

* Nadat eerder al bekend werd dat Mikkel Hansen PSG komende zomer verlaat en aansluit bij Aalborg, tekende deze week ook doelman Vincent Gérard, tevens doelman van de Franse nationale ploeg, een contract voor drie jaar bij Saint-Raphaël vanaf het seizoen 2022/2023.

*Anita Görbicz zat eenmalig op de bank als coach bij Győri Audi ETO KC tijdens de wedstrijd tegen DVSC. Inmiddels is de Spanjaard Ambros Martin – hij zou deze zomer de technische leiding bij zijn voormalige club overnemen –  bezig als coach voor de resterende wedstrijden van dit seizoen inclusief de FINAL4. Görbicz had aangegeven het seizoen als speelster te willen afmaken, daarna beëindigt de flankspeelster haar imposante carrière.

Deel dit bericht