Nieuws

KORT NIEUWS – week 49-50-51-52

 Op deze plaats voor u verzameld: korte nieuwsberichten, uit binnen- en buitenland.

Nieuws te melden? Leuke foto, vrij van rechten? Berichtje? Toernooi aankondigen? Wedstrijdverslag? Link doorgeven voor een live stream? Wil je medewerker van de redactie worden? Clubnieuws? Jubileum? Opvallende berichten binnen ons jeugdhandbal? Anekdotes? Trainers- en spelersmutaties? Oude glorie in het handbal? Vragen en opmerkingen?

Stuur een mailtje naar redactie@handbalstartpunt.nl           update 27 december 2023

32. Bietigheim slaat aanval af - Koploper Biietigheim, op bezoek bij Dortmund in speelronde 9, omzeilde een lastige klip maar won afgetekend met 31-23. Kelly Dulfer en Inger Smits lieten het bij een treffer. Harma van Kreij was viermaal succesvol voor BVB, Tess Lieder pareerde 4 van de 15 schoten (27%). Zoë Sprengers zat vanwege haar WK-blessure niet bij de selectie. Met slechts één verliespunt gaat de regerend kampioen Bensheim-Auerbach - 37-22 winst op debutant Solingen - vooraf: BA leverde tot heden drie punten in. Sara Dekker kwam tot zes streepjes, Sara van Gulik raakte eenmaak de netten. Helen van Beurden pakte vier van de 16 schoten. Nummer 3, Thüringer - met driemaal Nathalie Hendrikse - had de handen meer dan vol bij Oldenburg: 31-32 winst. Nummer vier, Blomberg-Lippe (eveneens 14 punten) hield, middels een 32-29 zege op Metzingen, de punten in eigen huis. Hekkenluiter Neckarsulmer (zes treffers Amber Verbraeken, tweemaal ieder Annefleur Bruggeman en Marloes Hoitzing, eenmaal Sharon Nootimeer) leek op weg naar de eerste punten (12-15 voorop bij rust) maar moest in de volgende dertig minuten Buxtehuder laten gaan: 26-24. Bad Wildungen - acht treffers Anouk Nieuwenweg, geen score voor Jessie van de Ruit) zag door de 25-22 thuiszege op Leverkusen (7 punten) het puntenaantal verdubbeld tot 4. Fem Boeters kwam niet op het scoreformulier bij de gasten. Zaterdag werken alle ploegen speelronde 10 af.

31. Dario Polman bereidt einde handbalcarrière voor - Bevo-speler Dario Polman zal zijn nog een jaar doorlopende contract bij de BENE-League ploeg uit Noord-Limburg niet uitdienen. De Arnhemmer (31) liet dit weten aan Dagblad de Limburger. "Een moeilijke maar weloverwogen beslissing," noteert Frans Jetten uit zijn mond. "Je komt op een leeftijd dat je je afvraagt of je nog zo'n traject aankan. Iedere avond trainen, wedstrijden spelen. De vraag rijst dan of je lichaam dat wel allemaal aankan. Die power moet bij honderd procent zijn en dat wordt steeds lastiger." In 2014 pakte hij met Bevo in 'the best of three' met LIONS' de eerstelandstitel in de clubgeschiedenis. Negen seizoenen geleden streek hij vanuit Arnhem neer in Panningen, een jaartje (2016/2017) stapte hij in bij het Duitse Krefeld.

30. Henning Fritz terug onder de lat - SSV Bozen, uitkomende in de hoogste Italiaanse liga, maakte tijdens de feestdagen bekend ex-Duits international en doelman Henning Fritz (49) tijdelijk te hebben gecontracteerd. Fritz speelde in 2021 voor het laatst in de Bundesliga. De club moest naarstig op zoek naar een vervanger voor doelman Christophoros Nungovitch die met Congo aantreedt bij het Afrikaans kampioenschap (van 17 tot 27 januari). In groep A speelt Congo tegen Zambia. Ruwanda en Kaap Verdië.

Bozen had de kans op de duels tegen Meran (20.1) en Cingoli (27.1) te verplaatsen alleen het uitduel tegen Conversano (13.1) lukte niet. De strijd om de titel is hevig: Meran, Brizen en Fasana leiden in de serie A met 20 uit 12, Bozen heeft één punt minder. Conversano reikte tot 17 punten.

Henning Fritz telde tot een van ’s werelds beste keepers. De wereldhandballer van 2004 speelde in de Bundesliga voor Magdeburg (1988-2001), THW Kiel (2001-2007) en Rhein Neckar Löwen (2007-2021) waar hij zijn carrière afsloot. In 2021 was er een eenmalige combeback: bij SG Flensburg-Handewitt nam hij acht duel plaats onder de lat voor de geblesseerde Benjamin Buric.

Met de nationale ploeg won Fritz Olympisch goud in 2004 en WK goud in eigen land in 2007. Zilver kwam er bij het EK 2002, het WK 2003 en de Spelen van 2004. Vijf Duitse titels, tweemaal de beker, vier keer de EHF-Cup alsmede winst in de CL in 2007. In Duitsland werd hij in 2004 gekozen tot ‘handballer van het jaar’. Vier keer stond hij in het ALL STAR team: WK 2003, EK 2004, Spelen 2004 en WK 2007.

29, Dani Baijens schiet met scherp - In de Bundesliga sloten Lemgo en Hamburg het jaar 2023 af. Beide ploegen gaven elkaar, voor 5200 fans, nauwelijks iets toe. Bij rust leidde Hamburg nipt: 17-18. Na de pauze had Lemgo het voordeel (17-16) waarmee de eindstand op 34-34 kwam. Dani Baijens, langere tijd afwezig vanwege een handblessure, was de grote man op de vloer: de Oranje-international - volgend seizoen PSG - liet 13 (!) treffers uit 21 pogingen optekenen voor HSV. Bobby Schagen (4 uit 4) en Niels Versteijnen (4 uit 5) namen deel aan de doel;puntenproductie van Lemgo waar Thomas Houtepen niet tot scoren kwam. Lemgo 'parkeert' op plek 12, met 15 uit 19, Hamburg een plekje lager één punt minder. 8 februari wordt de competitie hervat met o.a. Erlangen tegen Lemgo. HSV start op 3 februari in eigen hal in de kwartfinale van het bekertoernooi tegen Flensburg. Een week later komt koploper Füchse Berlin op bezoek.

28. Treffers Geenen en Visser voor VfL Lübeck-Schwartau - In de tweede Bundesliga ging VfL Lübeck-Schwartau op bezoek bij nummer 4, Coburg 2000. Het werd een 21-26 nederlaag. Vier treffers kwamen van flankspeler en Oranje-international Kaj Geenen, Niko Blaauw was goed voor twee rake ballen. Sander Visser kwam met Nordhorn-Lingen - volgend seizoen onder leiding van Mark Bult - niet tot winst : bij Aue werd met 34-31 verloren. Visser prikte tweemaal raak. Elbflorenz, met drie uit acht en twee assists voor Ivar Stavast, moest bij Hüttenberg waar Robin Leunissen niet tot treffers kwam, buigen: 28-31. N-Lübbecke - tweemaal Rutger ten Velde - pakte thuis nipt de punten van Dormagen: 23-22. N-Lübbecke (23 punten) behoudt plek 5, gevolgd door Elbflorenz en Nordhorn-Lingen met elk 20 punten. Hüttenberg staat met 16 punten op plek 12, Lübeck-Schwartau eentje lager (15 punten).

In de Bundesliga kwam Frisch Auf! Göppingen - met Bart Ravensbergen - bij Magdeburg niet aan de punten: het werd 31-27. Ravenbergen kwam in twintig minuten tot vijf stops (29%). Vanavond sluit de Bundesliga 2023 af met het laatste duel voor de EK-break: Lemgo - Versteijnen, Schagen en Houtepen - krijgt bezoek van Hamburg, met collega-international Dani Baijens.

27. Wereldkampioen Hatadou Sako naar Györ - Oranje-international Rinka Duijndam krijgt volgend seizoen concurrentie bij Györ. Hatadou Sako, afgelopen zondag met Frankrijk wereldkampioen geworden, komt over van Metz en tekent voor drie jaar en vervangt Silje solberg die de club gaat verlaten. Jeugdkeepster Kitty Dobány en Deens international Sandra Toft zijn de overige twee keepsters in de formatie van coach Ulrik Kirkely die ook Dione Housheer, Bo van Wetering, Kelly Dulfer, Kristina Jorgensen (Metz) en Kristine Breistol (Esbjerg) welkom mag heten. Vertrekkers, naast Silje Solberg zijn Line Haugsted (naar Esbjerg), Stine Oftedal (stopt) en Noémi Háfra (Bietigheim).

 

26. Inger Smits en Moreschi verlaten Bietigheim - Vandaag kondigde Bietigheim het vertrek aan van twee basisspeelsters: Inger Smits (29) en de eveneens 29-jarige Braziliaanse keepster Gabriela Moreschi - op het WK nog tegenstander van Oranje - vertrekken komende zomer bij de regerend Duits kampioen. Waar Smits onderdak gaat vinden, is nog niet bekend. Ook Kelly Dulfer sluit dan de deur, zijn vertrekt naar Györ.

Smits kwam in 2021 over van Dortmund, Moreschi verruilde gelijktijdig het Franse Fleury Loiret. Vanaf komend seizoen speelt de club onder de nieuwe naam Ludwigsburg. Vier keer won Bietigheim de titel, driemaal de beker en een keer de EHF Cup. In de voorbije jaren vestigde de ploeg, toen onder leiding van huidig bondscoach Markus Gaugisch een record: 63 duels ongeslagen.

25. FC Barcelona wint Spaanse beker - Afgelopen weekeinde pakte FC Barcelona de 25e Spaanse beker in de clubgeschiedenis ten koste van Logroño La Rioja: 31-28. De ploeg van coach Carlos Ortega keek in de eerste tien minuten nog tegen een achterstand aan, daarna nam Barcelona onder aanvoering van topschutter Aleix Gomez de regie over. Bij 28-25 leek er nog sprake van enige spanning, maar de recordkampioen behield het overzicht. Een dag eerder rekende Barcelona in de halve finale af met Granollers: 42-33. Onder aanvering van captain Dika Mem - acht treffers - domineerden de Catalanen het duel.

24. Bizar! Hamburg fors onderuit in thuisduel - Nee, het was voor Hamburg en Dani Baijens geen prettige avond. Een van de twee koplopers, Magdeburg kwam midweeks in speelronde 17/18 op bezoek: na een 7-12 tussenstand hingen de bordjes bij rust op....9-27! Een 2-15 run! De gasten kregen nauwelijks weerstand: 30 doelpogingen, 27 keer raak. Een score van 90 %! Wat er in de Hamburgse kleedkamer tijdens de rust besproken is? Geen idee! Met een 19-16 score maakte HSV de eindscore van 28-43 nog een beetje draaglijk. Baijens was goed voor zeven scores uit tien, had vier assists, aan de andere kant liet Omar Magnusson het net elf keer bollen in veertien pogingen.

23. Mareike Thomaier naar Bietigheim - Duits international Mareike Thomaier verruitl aan het einde van dit seizoen Bayer Leverkusen voor de huidge koploper en regerend Duits kampioen Bietigheim. Twaalf jaar droeg de nu 23-jarige speelster die ook op het WK actief was, het shirt van Leverkusen waar ze sinds 2011 speelde.

22.Jauernik trotse koploper in Oostenrijk - Oud-LIONS-trainer Christoph Jauernik gaat met zijn ploeg AdlerTirol als koploper de winterpauze in. In het laatste duel van 2023 won Schwaz Handball Tirol met 30-29 bij Graz en gaat ongeslagen aan de leiding na dertien speeldagen. Negen keer winst, vier keer gelijk, 22 punten. Twee punten voor op Alpla Hard en BT Füchse. Op 3 februari 2024 wordt de competitie hervat met het duel tegen promovendus UHC Hollabrunn.

21. Dagmar Oude Voshaar terug naar DSVD - In de zomer stapte Dagmar Oude Voshaar (20) over van naar SEW. Amoer een half jaar later keert ze terug in Deurningen. Bij haar oude ploeg, actueel de n ummer negen in de eredivisie, hoopt ze het plezier in handbal weer terug te vinden.

20. Graz en Hamburg finaleplaatsen European League - Evenals vorig jaar wordt de FINAL4 in de European League bij de vrouwen op 11/12 mei 2024 in de Raiffeisen Sportarena in het Oostenrijkse Graz gehouden. Twee weken later, 25/26 mei 2024, is de Barclays Arena i Hamburg speellocatie voor hetzelfde event bij de mannen.

19. Flensburg - zonder Kay Smits - levert punten in bij Göppingen - Met het benutten van een allerlaatste vrije worp heeft Frisch Auf! Göppingen, de ploeg van Oranje-keeper Bart Ravenbergen - slechts 1 stop op 10 schoten -  de punten in eigen huis gehouden: 32-31. Daar zag het kort voor het iende niet naar uit: de gasten leidden riant met 16-21 maar leverden vervolgens de voorsprong stap voor stap in. Bij 22-22 was alles te herdoen. Emil Jakobsen was elf maal succesvol voor de gasten uit Noord-Duitsland

Gummersbach leverde een prima prestatie door het uitduel bij Leipzig te winnen: 35-22. Door de winst kruipt Gummersbach naar plekzes, met 18 punten uit 17 duels. De marge met een Europese plaats - nu Melsungen op vijf - bedraagt vijf punten. Gummersbach, met assistent Anel Mahmutefendic maar zonder de langdurig gebelsseerde Tom Jansen, reist woensdagavond naar Melsungen voor het laatste duel van 2023.

Hamburg - met vier treffers van Dani Baijens - en Balingen hielden het op een gelijkspel: 28-28 (14-12).

18. Aldo Nijboer vertrekt na twee seizoenen bij Overwetering - Aan het einde van dit seizoen stapt Aldo Nijboer op als coach bij de vrouwenploeg van Overwetering. De Olstenaar is bezig aan zijn tweede jaar bij de club in zijn woonplaats. Eerder was Nijboer ook al vier seizoenen actief als hoofdtrainer bij de club. Nijboer heeft besloten voorlopig geen club te trainen. In de hoofdklasse A staat Overwetering na tien duels op plek 5.

17. Gert Wessels verder bij Lettele - Coach Gert Wessels gaat ook komend seizoen verder als trainer/coach bij de vrouwenploeg van Lettele, die momenteel na tien duels vijfde staat in de hoofdklasse B. Wessels begon in het seizoen 2021/2022 bij de club als opvolger van Roy Brull. Op dat moment was Wessels nog trainer bij Dalfsen waar Ellen Klumper sindsdien hoofdtrainster is. Eerder was Wessels onder meer hoofdcoach bij HHZD en als keeperstrainer actief bij diverse Sallandse clubs.

16. Team Esbjerg haalt Live Rushfelt Deila - Het Deense Team Esbjerg heeft met onmiddellijke ingang de 23-jarige spelverdeelster Live Rushfelt Deila van competitiegenoot Sola overgenomen. Met Jong Noorwegen won ze zilver op het EK 2019 in Hongarije. Tot nu toe kwam ze driemaal voor de nationale ploeg uit.

15. Uwe Gensheimer hangt schoenen aan de haak - Ex-Duits internal en speler van Rhein Neckar Löwen, Uwe Gensheimer (37), stopt met actief handbal en wordt komend seizoen technisch directeur bij de club uit de Bundesliga. Die functie bekleedde Oliver Roggisch tot 2021. Momenteel herstelt de linkerflankspeler van een knieblessure, een tijdstip voor een comeback is nog niet duidelijk. Als 16-jarige stapte Gensheimer over naar RNL waar hij 20 jaar - met een onderbreking van drie jaar bij Paris Saint Germain - speelde. In 434 duels in de Bundesliga scoorde Gensheimer 2434 doelpunten.

14, Niclas Ekberg verlaat na 12 jaar THW Kiel - THW Kiel en Niclas Ekberg nemen aan het einde van dit seizoen afscheid van elkaar. 12 jaar was de nu 34-jarige Zweedse flankspeler actief voor de Duitse recordkampioen. Ekberg sluit in Zweden aan bij Ystads.

13. Loting kwartfinales Duits bekertoernooi mannen - Begin februari worden de kwartfinales gespeeld in het bekertoernooi bij de mannen. Programma: TuS N-Lübbecke (met Rutger ten Velde) - MT Melsungen (met assistent Arjan Haenen; SC Magdeburg - Rhein Neckar Löwen (regerend bekerkampioen);  Füchse Berlin - VfL Gummersbach (met assistent Anel Mahmutefendic, Tom Jansen revalideert); Handball sport Verein Hamburg (met Dani Baijens) - SG Flensburg-Handewitt (met Kay Smits en assistent Mark Bult). FINAL4 op 13 en 14 april 2024 in de Lanxess Arena in Keulen.

12. Loting halve finales bekertoernooie België - Bij de dames: HUBO handbal - Sprimont en Sint-Truiden tegen Uilenspiegel. Speeldata: 30, 31 januari, 1 februari. Bij de heren (kwartfinales op 20 december): Winnaar Sprimont/HUBO handbal - winnaar Eupen/Izegem; winnaar Beyne-Visé tegen winnaar Houthalen/Bocholt. Ook hier de duels op 30, 31 januari, 1 februari. De finales zijn op 31 maart 2024 in sporthal Alverberg in Hasselt. Om 13 uur de finale bij de vrouwen, om 16 uur de mannen.

11. Overig buitenlands handbal - In Zwitserland verraste Amicitia Zürich landskmapioneKadetten Schaffhausen: de ploeg van Iso Sluijters won met 25-24. Zürich nadert Kadetten tot drie punten: 29 om 26. Sluijters is pas hersteld van een breuk in de voet en stond in dit duel zestig minuten lang in de defensie.

In de BENE-League won Vi'se het inhaalduel tegen HUBP handbal waar coach Peter Portengen na dit seizoen vertrekt, met 42-29. Tot 3-3 konden de gasten volgen, daarna draaide de Waalse ploeg een paar versnellingen hoger. Via 23-15 bij rust ging het gestaag door naar de uiteindelijke 42-29 eindscore. Florent Bourget tikte er acht binnen voor de Waalse ploeg, Visë neemt de koppositie over van LIONS dat zondag in Sittard Achilles Bocholt ontvangt.

In de eredivisie bij de vrouwen won VOC het inhaalduel met SEW: 36-27. Door die winst staat de Amsterdamse ploeg weer op gelijke hoogte met Handbal Venlo: 12 duels, 22 punten. Venlo krijgt zaterdag nummer 3, VZV op bezoek, De ploeg van coach Edwin Janssen kan met een zege naast de Noord-Limburgse komen: de marge bedraagt vooraf twee punten.

In de eredivisie bij de mannen pakte de Opleidingsploeg van Bevo twee belangrijke punten in het thuisduel met Vrone/Berdos: 35-29. De ploeg van Pierre Jansen springt op de ranglijst -(met acht punten) over Watersley, PSV en Dynamico - alle 7 punten - heen.

10. Uitslagen kwartfinales Belgische beker vrouwen - Brussels - Sint Truiden 14-45; Beyne - Sprimont 33-34; Eynatten - Uilenspiegel 17-29; Bocholt - HUBO handbal 18-35

Programma mannen, 20 december: Beyne - Visé; Houthalen - Bocholt; Eupen - Izegem; Sprimont - HUBO handbal

9. EHF schorst Kroatische topscheidsrechter - De strafcommissie van de EHF heeft de Kroatische topscheidsechter Matija Gubica voor drie jaar geschorst. Tweederde van de straf is voorwaardelijk. De arbiter moet bovendien een boete van 6000 euro aftikken. Eerder maakte de Deense televisiezender TV2 melding van 'het beïnvloeden van door Gubica geleide wedstrijden.' De precieze aanklacht is door de EHF niet bekend gemaakt.

Samen met zijn partner Boris Milosovic behoorde hij jarenlang tot de top van het Euriopese scheidsrechterskorps en was tussen de WK's van 2009 en 2023 op vele eindtoernooien en in de Champions League actief. In 2018 leidde het koppel de finale van het EKbij de mannen tussen Spanje en Zweden, een jaar later de WK-finale tussen Denemarken en Noorwegen.

8. Mika Schoolmeesters jaartje langer bij Korschenbroich - De beide doelmannen bij TV Korschenbroich, Felix Krüger en de 21-jarige Mika Schoolmeesters hebben hun contract bij deploeg uit de derde Bundesliga met één jaar verlengd. Het duo blijft tot einde seizoen 2024/2025 onder de lat. Schoolmeesters kwam in de zomer van 2022 over van Bevo HC.

7. Dani Baijens terug op de vloer bij Hamburg - In het met 3-128 gewonnen bekerduel in de achtste tegen ThSV Eisenach keerde Dani Baijens, na wekenlang blessurleed, terug op de vloer. Baijens was meteen belangrijk voor zijn ploeg: samen met ploeggenoot Caspar Mortensen zorgden hij voor het grootste deel van de doelpuntenproductie: ieder acht keer trefzeker. 14 december wordt geloot voor de kwartfinale.

Uitslagen achtste finales: Hamburg - Eisenach 31-28; Bietigheim - Berlin 33-42; Leipzig - Melsungen 21-27; Essen - Rhein Neckar Löwen 24-33; Hagen - N-Lübbecke 28-36; Magdeburg - Wetzlar 39-31; Flensburg - Bergischer HC 37-29; Gummersbach - Göppingen 33-28.
FINAL 4: 13 en 14 april 2024, Lanxess Arena Keulen

6. Champions League groepsfase mannen in beslissende fase - Met nog vier duels voor elke ploeg op de teller wordt stilaan duidelijk welke acht ploegen naar de tussenronde - achtste finales - moeten. De nummers een en twee van de beide groepen zijn automatisch geplaatst voor de kwartfinale en slaan die tussenronde - knock out-systeem - over. PSG, met vijf treffers van Luc Steins, won opnieuw van Aalborg: 30-32. De negen treffers van Lukas Nisslon voor de thuisploeg bleken niet voldoende. In Parijs stond het na zestig minuten 33-30. De Franse kampioen nadert Aalborg, op plek 2, nu tot op één punt. In diezelfde groep won koploper Kiel - acht keer Ekberg - nipt van Kolstad: 26-25. Bij de gasten nam Sander Sagosen - hij was tot de zomer nog actief in Kiel - vijf treffers voor zijn rekening. Kielce, op bezoek bij Szeged, liet de punten in Hongarije: 26-25. De beide broers Dushebaev tekenden voor samen acht treffers voor de Poolse kampioen. In groep B zijn Barcelona (16), Veszprem en Magdeburg (beide 14) in felle strijd verwikkeld om de twee bovenste plaatsen. 

Medio februari - na de EK-break - wordt hervat met speelronde 11. De  Machineseeker EHF FINAL4 is op 8 en 9 juni 2024 in de Lanxess Arena in Keulen.

5. Frank van den Broek stopt na dit seizoen bij HABO'95 dames - Het bestuur van tweededivisieploeg HABO'95 uit Boekel moet na dit seizoen op zoek naar een nieuwe trainer/coach. Frank van den Broek maakte deze week bekend dat hij na tweeeneenhalf jaar gaat stoppen. Hij nam de ploeg destijds midden in het seizoen - achtste plaats - over en eindigde uiteindelijk als derde in de hoofdklasse. Vorig seizoen de kers op de taart met promotie naar de tweed divisie waar de ploeg actueel op plaats acht staat. "Ik zal er alles aan doen om handhaving te verwezenlijken," aldus Van den Broek.

4. Egon Floors verlengt bij WHC - Trainer Egon Floors heeft zijn contract met WHC Hengevelde met één seizoen verlengd. Volgend jaar, seizoen 2024-2025 zal hij ook dames 1 trainen en begeleiden. De ploeg staat momenteel tweede in de hoofdklasse. Alle partijen binnen WHC zijn tevreden over de ontwikkelingen.

3. Neckarsulmer en Saint-Amand te gast in Sint Truiden - Komend weekeinde organiseert Belgisch kampioen en bekerwinnaar Sint Truiden (dames) een interessant programma voor de handbalfans én keepers. Te gast zijn het Duitse Neckarsulmer - met Nederlandse inbreng van Marloes Hoitzing, Sharon Noitmeer, Annefleur Bruggeman en Amber Verbraeken - en het Franse Saint-Amand. In onderstaande flyer het programma voor komend weekeinde:

 

                                  

2. Oranje U18 jongens naar Sparkassen Cup – Van 27 tot en met 29 december is de U18 present in het Duitse Merzig voor deelname aan het 35e toernooi om de Sparkassen Cup. In de groepsfase nemen de Nederlandse talenten het op tegen Hongarije, Zwitserland en Slovenië. De andere poule wordt gevormd door Duitsland, België, IJsland en de regioselectie HV Saar.

1. Iran neemt afscheid van coach Veselin Vujovic – In het voorjaar van 2022 nam Veselin Vujovic (62) de nationale mannenploeg van Iran over en kwam op het WK 2023 in actie, met een 24e plaats als eindresultaat. Nu is die samenwerking beëindigd, meldt de Federatie op haar website. Opvolger van de Montenegrijn wordt de huidige trainer van de nationale jeugdploeg Majid Rahimizadeh.

Bij het Aziatisch kampioenschap 2022 in China werd de ploeg in de kwartfinale uitgeschakeld, iets dat ook gebeurde bij de Aziatische kwalificatie voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Iran werd vijfde. In 2024 vindt het Aziatisch kampioenschap plaats – van 11 tot 25 januari in Bahrein – en komt Iran in groep B Zuid-Korea, China en Nieuw-Zeeland tegen.

cover foto Rob Creemers

 

Deel dit bericht