Nieuws

Kritiek Kiel-coach Jicha op hard spel Nordhorn-Lingen

Kritiek Kiel-coach Jicha op hard spel Nordhorn-Lingen

Bron: Handball-world.com – Filip Jicha, de Tsjechische trainer van THW Kiel, was na afloop van het met 29-35 gewonnen uitduel bij Nordhorn-Lingen furieus. “Ik ben blij dat we dit zeer intensieve brutale duel gewonnen hebben en slechts met één speler naar het ziekenhuis hoeven te gaan!” Daarmee is Steffen Weinhold (34) bedoeld. Of hij komende woensdag in het CL-thuisduel tegen Veszprem kan meedoen, is niet zeker.

De andere analyse uit de hoek van Nordhorn: “Jammer dat we Kiel niet langer aan de limiet konden laten spelen. Dat hadden we vooraf gehoopt, maar na de rust (13-17) was het duel snel beslist. Tevreden hoe wij de wedstrijd zijn ingegaan. Dat zag in grote fases goed uit,” aldus NHL-coach Daniel Kubes. De 42-jarige Tsjech speelde in zijn actieve carrière voor beide ploegen: van 2006 tot 2008 voor Nordhorn, van 2010 tot 2012 voor Kiel.

Geen rood, wel rood

De scène waar het om draaide: in de slotminuut van de eerste helft sloeg Steffen Weinhold na een verdedigende actie van Georg Puhle en Dominik Kalafut met zijn hoofd op de speelvloer. De beide arbiters, de broers Hannes, lieten een persoonlijke bestraffing voor de spelers van Nordhorn achterwege. Als Henrik Pekeler dan bij de aansluitende vrije worp Philipp Vorlicek in het gezicht raakt, volgt er – geheel volgens de regels – de rode kaart voor de cirkelspeler van Kiel.

“De overtreding op Weinhold kun je niet ranfschikken onder de categorie ‘ongelukkig’,” aldus Jicha, “maar gewoon simpel onnodig. Weinhold wist in eerste instantie niet waar hij zich bevond. Later in de kleedkamer ging het beter met hem. We moeten afwachten hoe het met hem verder gaat,” aldus Kiel-directeur Viktor Szilagyi die eraan toevoegt waarom uitgerekend Pekeler de vrije worp neemt. “De rode kaart is wat dat betreft terecht. In een dergelijke situatie is dat de enig juiste beslissing.”

Clubarts

Veel waardering van de gasten voor de clubarts van Nordhorn die veel tijd nam – bijna de hele tweede helft was hij bij Weinhold – om hem te onderzoeken. “Steffen kon zich later weer wat dingen herinneren,” vertelde Jicha op de persconferentie. “Ik ben weliswaar geen arts maar hij heeft duidelijk hersenschudding. Hij kan, na overleg met de arts, wel mee terug naar Kiel waar we al meteen onze neurchirurg hebben opgeroepen. Hij worde medisch goed verzorgd. Belangrijkste is dat het Weinhold, gelet op de omstandigheden, goed gaat.” Jicha kon er nog altijd over uit dat er geen rode kaart aan te pas kwam.

“Kalafut heeft enorm spijt, hij speelt in zijn eerste seizoen in de dekking en die overtreding heeft hem beïnvloed. Daar moet hij van leren,” vulde zijn collega Kubes aan.

HSG Nordhorn-Lingen - THW Kiel 29:35 (13:17)

HSG Nordhorn-Lingen: Ravensbergen (31.-60., 5 Paraden), Buhrmester (1.-30., 2 Paraden); Leenders, Weber (6/1), Mickal, Miedema (4), Stegefelt (2), Terwolbeck, de Boer (4), Vorlicek, Visser (2), Prakapenia, Seidel (4/1), Possehl (1), Pöhle (4), Kalafut (1).

THW Kiel: N. Landin (1.-60., 9 Paraden), Quenstedt (n.e.);
Duvnjak (3), Sagosen (4), Reinkind (6), M. Landin (n.e.), Sunnefeldt, Weinhold, Wiencek (3), Ekberg (8/2), Dahmke (5), Zarabec (3), Calvert, Horak (1), Pekeler (2)

Scheidsrechters: Christian Hannes / David Hannes
Straftijd: 14/12
Diskwalificatie: Pekeler (30.)
Toeschouwers: 0

cover Steffen Weinhold

foto archief HSP / club

Deel dit bericht