Nieuws

KWIEK: NOG TWEE KEER OPLADEN VOOR COMPETITIESLOT

Bron: Handbaloost.nl – Het is al enkele weken duidelijk dat er voor Kwiek weinig meer te halen valt in de eredivisie, toch moet de ploeg zich nog zien op te laden voor de twee allerlaatste duels van dit lange seizoen.

Het seizoen van Kwiek is als een nachtkaars uitgegaan. Na een knappe vijfde plek in de eindrangschikking ging het in de nacompetitie helemaal mis. Waar de Raaltenaren in de gewone competitie regelmatig tegenstanders wist te verrassen, lukte dat in de zes wedstrijden in kampioenspoule B geen enkele keer. Ook de laatste wedstrijd afgelopen zaterdag tegen Handbal Venlo werd verloren: 19-32. Daardoor eindigt Kwiek met slechts één bonuspuntje op de vierde en laatste plek.

Maar het seizoen zit er daarmee nog niet op. In een tweeluik met V&L – dat in kampioenspoule A na één schamele overwinning ook op de laatste plek is geëindigd – moet Kwiek nog strijden om plek zeven. Omdat Kwiek in de reguliere competitie hoger eindigde dan de Limburgse opponent (plek vijf om plek acht) start Kwiek deze best-of-two volgende week met een uitduel. Een week later volgt in Raalte de beslissende laatste wedstrijd.

VOC en Handbal Venlo gaan de komende weken in een best-of-three uitmaken wie zich landskampioen mag noemen. E&O is na een spannende strijd in de degradatiepoule afgelopen weekend op de laatste plek geëindigd en keert daardoor na één seizoen weer terug naar de eerste divisie.

Doelpunten Kwiek: Lizz Olde Bolhaar 4, Nel Veldhuis 4, Marit Winkels 3, Floor Liefers 2, Paris Scholten 2, Lisa Bosch, Milou Strijdveen, Floor Tutert, Astrid Uitslag.

cover Lizz Olde Bolhaar scoorde vier keer voor Kwiek tegen HC Groot Venlo

foto Handbaloost.nl - Johan Wolff / archief HSP

Deel dit bericht